Цікава та корисна інформація

6 ознак, що вам не вистачає сонячного світла

Сонячне світло може впливати на все, від вашого настрою до вашої ваги, саме тому так важливо отримувати безпечне опромінення.

Що станеться, якщо вам не вистачатимеме сонячного світла?

Ви вже знаєте про небезпеку отримання сонячного удару та перегрівання на сонці, але те чого ви можете не усвідомлювати, – це те, що недостатня кількість сонця може бути поганою для вашого здоров’я. Складно приймати сонячні ванни під час пандемії корона вірусу та закликів до людей залишатися вдома. Хоча експерти кажуть, що добре побути на свіжому повітрі, доки ви тримаєтесь на відстані від людей та вживаєте заходів безпеки, таких як носіння масок. Можливо, ви захочете попрямувати на прогулянку або посидіти біля сонячного вікна, якщо ви розпізнаєте ці ознаки, які говорять про те, що ви отримуєте занадто мало сонячного світла.

Ви маєте погний настрій або депресію

Низькі температури можуть викликати похмурий настрій. Незалежно від того, чи називаєте ви це зимовим блюзом, гарячкою в салоні або сезонним афективним розладом (САД), лікарі часто пов’язують простуди з нестачею сонячного світла. В основному, це зводиться до рівня гормону серотоніну у вашому мозку. При впливі яскравого світла, такого, як сонячне світло, серотонін зросте. Спіймайте трохи сонця, і ваш настрій теж може стати сонячнішим. Ви також можете скористатися світло терапією в найхолодніші місяці.

набір ваги

Поряд із заохоченням шкіри виробляти вітамін D, сонячне світло постачає важливу поживну речовину – оксид азоту, який підтримує наш метаболізм і перешкоджає застою їжі. Дослідження виявили, що вплив УФ-променів може уповільнити набір ваги і зменшити ризик винекненя діабету. Вживання певних продуктів є одним із способів підвищити рівень вітаміну D природним шляхом, якщо ви не можете потрапити на сонце.

Ваші кістки болять

Артрит або фіброміалгія (хронічний м’язовий біль та втома) можуть бути викликані дефіцитом вітаміну D через брак сонячного світла. Дорослі, які не отримують достатнього сонячного світла, особливо взимку, коли занадто холодно проводити час поза межами дому, часто відчувають болі в м’язах і кістках, або вони можуть відчувати себе трохи гірше вранці. Поживні речовини, такі як кальцій і колаген, працюють разом, щоб зміцнити кістки, але без належної дози вітаміну D процес переривається, і ваші кістки дійсно можуть боліти і пульсувати.

Поганий сон

Нестача сонячного світла може завдати шкоди вашому тілу задовго після заходу сонця. Проведення тривалої кількості часу під штучним освітленням або дивлячись на електронні екрани викликає серйозні проблеми зі сном. Насправді, якщо ви проміняли сонячні промені, на залишання вдома, ви можете збити свій циркадний ритм (внутрішній годинник вашого тіла), що може означати, що ви не спите глибоко, і може легко викликати безсоння.

Пітливість

Надмірна пітливість на лобі, особливо, якщо ви не займаєтеся фізичними вправами або не перегріваєтесь, є одним із класичних ознак того, що ви не отримуєте достатню кількість вітаміну D. Якщо лоб має трохи додаткового блиску (навіть, якщо температура тіла в нормі), можливо, час звернутися до лікаря з тим, щоб перевірити кров на предмет дефіциту вітаміну D. Навіть помірно низький рівень вітаміну D може бути пов’язаний з величезною кількістю розладів здоров’я, включаючи діабет, остеоартрит та рак.

Ви завжди використовуєте сонцезахисний крем

Насправді сонячні промені мають багато переваг, якщо ви отримуєте опромінення в помірному режимі, як рекомендують лікарі, щодня від 10 до 15 хвилин. День не має бути спекотним або навіть сонячним, щоб отримати нагороду у вигляді старого доброго вітаміну D. Навіть у похмурий, холодний день невелика кількість УФ-променів може допомогти вам жити довше і відчувати себе щасливішими. Справа в тому, щоб вийти туди і відчути трохи світла на своїй шкірі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Дари моря або як та чому зароджуються перли

Подорожі

Карантин


Читайте також