Цікава та корисна інформація

7 основних правил етикету, яких має дотримуватися кожен

Йдуть роки, змінюються канони, звичай, правила – змінюється суспільство. І так само щороку з’являються і зникають правила етикету, тому встежити за всіма просто нереально.

Спеціально для вас Deztop знайшов 7 свіженьких правил етикету, яких у сучасному суспільстві має дотримуватися кожен.

1. Користування навушниками

Побутує думка, що у громадських місцях недоречно перебувати в навушниках, мовляв, неповага до оточуючих. Проте правила етикету 21 століття дозволяють вам слухати музику в навушниках де завгодно, якщо при цьому ви не спілкуєтесь з людьми. Більше того, таким чином ви даєте зрозуміти, що на даний момент вас не варто турбувати.

2. Гендерні ввічливості

Мова йде про вічне протистояння запеклих джентельменів та запеклих феміністок. Зараз чоловіки знаходяться в стані подиву і не розуміють як себе поводити з жінками, адже з одого боку вони трублять за рівні права, а з іншого кажуть, що джентельмени перевелись. Тож фахівці знайшли вихід з ситуації – слід розмежовувати ситуації офіційного характеру та повсякденного. Отже, на ділових зустрічах не варто звертати увагу на стать партнера – всі колеги, всі рівні, а ось в рутинних справах чоловік може виявити зайву увагу до жінки.

3. Спілкування по телефону

На даний період, час – найважливіший ресурс, і більшість вважає недоцільним витрачати його на телефонні балачки. Проте, не всі справи можна вирішити з допомогою повідомлення. Якщо ситуація справді невідкладного характеру, вважається необхідним спочатку уточнити чи буде це зручно співбесіднику, а за необхідності призначити дату та час розмови.

4. Список друзів в соціальних мережах

Ми звикли додавати до списку друзів усіх, чиє ім’я коли-небудь чули. Проте вважається некоректним додавати свого лікаря чи вчителя ваших дітей, якщо їхній блог не є професійним і ви не є близькими друзями. Це порушує приватність та особистий простір цих осіб.

5. Селфі

Нові тенденції спричинюють появу нових правил. І селфі, які просто заполонили світ не стали виключенням. Проте, думаю, наступні обмеження не будуть ні для кого дивиною. Робити селфі недоречно на офіційних зустрічах, на фоні визначних місць, а також у церкві, навіть під час весіль.

6. Фото їжі у ресторанах

Зараз важко уявити соціальні мережі без щоденних фото їжі. Однак і тут є певні обмеження, яких, на жаль, не всі дотримуються. Якщо ви все ж таки вирішили показати світові, що ви їли на обід, то слід дотримуватись наступних правил: не привертати увагу оточуючих, не використовувати спалах та не влаштовувати годинну фотосесію для шматка м’яса.

7. Підсісти за столик до незнайомців

Звичайно, що мова йде лише про заклади швидкого харчування і лише тоді, коли вільних місць немає. Тоді звичайно ви можете це зробити! Більше того при цьому не діє інше правило етикету, згідно з яким ви маєте відкласти смартфон та вимкнути звук.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

У шахах слова “шах” і “мат” походять від перського словосполучення “shah mat”, що означає “Король мертвий”

Подорожі

Карантин


Читайте також