Цікава та корисна інформація

Дезінфектор для рук – скільки часу насправді він діє?

Процес знищення мікробів на руках може бути не таким ефективним, як ви думали. Адже засоби дезінфекції рук не є ідеальними. І, можливо, ви здивуєте, дізнавшись, що вони не забезпечують тривалий захист. Більше половини опитаних людей вважають, що засоби для дезінфекції рук діють довше, ніж це є насправді.

Це актуально як ніколи при поширенні нового корона вірусу, який викликає респіраторні захворювання, COVID-19. За рекомендаціями провідних організацій, таких як Центри контролю та профілактики захворювань (ЦКПЗ), які передбачають, що одним із способів запобігання вірусу є використання дезінфікуючого засобу для рук з вмістом алкоголю не менше 60 відсотків. Насправді зараз в магазинах та в Інтернеті стало надзвичайно важко придбати засоби для дезінфекції рук.

Ось що ми маємо насправді: вони не захищають вас довго і мити руки з милом – насправді найкращий вибір. Дезінфікуючі засоби, що містять алкоголь, є зручною альтернативою милу та воді, але лише за умови відсутності другого. Ідея полягає в тому, що коли мило відсутнє – ви використовуєте гель.

У той час як миття рук буквально змиває мікроби в каналізацію, дезінфікуючі засоби вбивають все, що у вас є на той момент. Якщо ви торкаєтесь чогось іншого забрудненого, вам потрібно ще раз очистити руки. Те саме стосується мила та води.

Ні один засіб не тримає руки чистими довше декількох хвилин. Як тільки ви закінчили миття рук або використання гелю, ефект зникає. Ви можете відразу забруднити руки. Це відбувається, як тільки ви торкаєтесь загальних (і часто забруднених) поверхонь, таких як ручки дверей, кнопки ліфтів або перила.

Тому перед тим, як їсти, пити чи торкатися обличчя з будь-якої причини, вам потрібно помити руки з милом або скористатися дезінфікуючим засобом для рук. Не має значення, чи ви щойно милися чи 30 хвилин тому – зробіть це ще раз. Якщо ваші руки брудні і у вас немає дезінфікуючого засобу, просто зачекайте і не торкайтесь обличчя.

Під час використання дезінфікуючого засобу для рук вибирайте його з принаймні 60-відсотковим вмістом спирту. Нанесіть на всю поверхню рук і потріть їх, поки вони не стануть сухими. Віддавайте перевагу засобам для дезінфікування рук на основі алкоголю через їх зручність, портативність та швидкість дії. Однак, ці гелі чи спреї не працюють добре, якщо руки помітно забруднені. Ось чому вам скоріше знадобиться мило, а не антисептик.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Тарантул може жити без їжі протягом 2-х років

Подорожі

Карантин


Читайте також