Цікава та корисна інформація

5 неочікуваних фактів про тварин, які вас здивують

На нашій планеті живе близько двох мільйонів тварин. Вони такі ж повноправні члени суспільства, як і ми – люди. Та на жаль ми дуже мало про них знаємо і не вважаємо за потрібне дізнаватись. А наступні факти взагалі шокують!

Готуючи для вас цю статтю Deztop був вражений деякими з них і хоче поділитися з вами.

Дельфіни – родичі парнокопитних

Це фото “гуляє” мережею вже багато років, проте мало хто здогадується, що корова та дельфін зображені на одному фото не просто так. Ще наприкінці минулого століття вчені встановили зв’язок між китоподібними та парнокопитними. Знайшовши та дослідивши скелет предка сучасних китів, фахівці дійшли висновку, що він був перехідною ланкою між китами та парнокопитними. Тому дельфінів прийнято вважати родичами парнокопитних.

У восьминогів є дзьоб

Так так. У кожного восьминога є дзьоб, як у папуги. Він призначений для розрізання їжі, а також є своє рідним мірилом. Оскільки це єдина тверда частина тіла восьминога, вона визначає розмір отвору, в який він зможе пролізти.

Коні – непарнокопитні

Мало знайомі з біологією люди звикли називати парнокопитними всіх тварин, у яких є копита. Але навіть дельфіни більше парнокопитні, ніж коні. Все тому, що у коней непарна кількість пальців. Таких тварин відносять до непарнокопитних.

Роги тварин – це пухлини

Вчені встановили, що у всіх рогатих звірів роги – це всього на-всього пухлини. Є лише одна різниця між справжніми пухлинами та рогами – останні ростуть під постійним контролем організму тварини. Таким чином, детальне дослідження рогатих, могло б допомогти у медикам боротись з раком.

Двоголові змії

Доволі розповсюджений вид – двоголові змії. Вони живуть, харчуються, полюють, як звичайні змії. Однак живуть не дуже довго. це пов’язано з тим, що кожна голова має свій мозок та свою отруту, тому при полюванні чи втечі від інших хижаків, такій змії важко організуватись, а іноді взагалі одна голова нападає на іншу.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

5 причин свербіння голови та способи їх усунення

Подорожі

Карантин


Читайте також