Цікава та корисна інформація

Що приховали від нас при зйомках “Титаніку”?

Історія розкішного лайнера супроводжується десятками таємниць та легенд. Кінострічка з однойменною назвою показує нам розкішні каюти, заможних людей та чарівну історію кохання. Та чи все так ідеально було на Титаніку насправді?

Deztop вирішив з’ясувати як насправді жили люди на лайнері та чи всі були однаково рівні в умовах проживання.

Скільки заробляв капітан корабля?

Першим і останнім рейсом Титаніка керував Едвард Джон Сміт. Капітан з 25-річним стажем хотів вийти на пенсію після славнозвісного рейсу. Його щомісячна заробітна плата складала £ 105. На сьогоднішній день – це близько 0.5 мільйона гривень.

Чому шлюпок не вистачило всім?

Нестача шлюпок – це не прорахунок розробників Титаніку. Шлюпки могли врятувати життя 1 178 людям, хоча лайнер вміщував вдвічі більше пасажирів і ще приблизно 1000 членів екіпажу. То чому ж тоді такому кораблю дозволили вийти у плавання?
Все просто – за британським кодексом мореплавання кількість шлюпок повністю відповідала вантажопідйомності лайнера.

Скільки вартував квиток?

Ціни на квитки були передбачені для бідних та багатих. Отже, найбідніші пасажири могли дозволити собі квиток за £ 7, що зараз нараховує близько 30 тисяч гривень. Багаті ж могли купити квиток з кращими апартаментами за ціною  £ 23 (близько 100 тисяч гривень). А також були місця класу люкс. Такий квиток вартістю £ 870 (приблизно 4 000 000 гривень) могли придбати лише найбагатші.

Чим можна було зайнятись на Титаніку?

На лайнері був широкий вибір занять, проте здебільшого ці розваги були доступні лише багатим. Наприклад вони могли відвідати перукарню, гімнастичний зал, зіграти в теніс чи міні-гольф. Для 3-го класу розваги обмежувались телеграмою для родичів а також можливістю купити квиток у турецьку лазню. Також всередині вони могли грати у доміно чи шахи.

Чим годували на лайнері?

Харчування на лайнері теж розділялось за класами. Найзаможніші гості їли сьомгу, устриці та паштет із гусячої печінки. Середній клас харчувався курятиною, ягнятиною, індичкою, а також їм пропонували морозиво, свіжі фрукти, сир і горіхи. Найбідніші пасажири отримували вівсянку на молоці, хліб, картоплю, рисовий суп та фрукти.

А ви б хотіли здійснити круїз на Титаніку?

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Шанс, що ви помрете на шляху до лотерейного магазину, фактично перевищує ваш шанс купити виграшний лотерейний білет

Подорожі

Карантин


Читайте також