Цікава та корисна інформація

10 літніх квітів, які повинні цвісти у кожному саду

ЛАВАНДА

Ця романтична багаторічна квітуча рослина ідеально впишеться у вашому саду чи на клумбі. Сріблясте листя лаванди приверне вашу увагу ще до появи пахучих фіолетових колосків. Люди нерідко використовують лаванду, щоб зміцнити свій сон і самопочуття — як ароматерапію. Ці квіти переважно потребують сонця.

ЛІЛІЙНИК

Лілійники — досить витривалі (стійкі) рослини. Їх квіти можна знайти у будь-якому кольорі веселки, деякі — з “гофрованими” або подвійними пелюстками. Лілійник цвіте лише один день, але на кожній його стеблині є рясний цвіт. Посадіть цю красу в середині-наприкінці літа і ваша грядка заграє різнобарвними кольорами. Цим чудовим квітам необхідне сонце.

ЖОВТЕЦЬ АЗІЙСЬКИЙ (лютики, ранункулюс)

Ці красиві квіти, що нагадують троянди або півонії, висаджують навесні для літнього цвітіння. Вони, переважно, є багаторічними (при температурі повітря 8+ і вище), але однорічними ці рослини є при холоднішому кліматі (хоча ви можете зібрати цибулини восени і спробувати пересадити квіти наступного року). Лютики полюбляють сонце.

БЕГОНІЯ

Бегонії бувають найрізноманітніших кольорів, починаючи від насиченого рожевого, темно-червоного до яскраво-оранжевого. Деякі люди вирощують їх суто через їхнє неймовірне листя. Це надійні рослини, які будуть цвісти протягом усього сезону без необхідності обривання квітів з куща (така процедура здійснюється задля багаторазового цвітіння упродовж сезону). Потребують переважно тіні.

ЧОРНОБРИВЦІ

Ці давні витривалі, усім знайомі квіти є однорічними, і їх, ймовірно, як у відомій пісні, «насіяла мати». 🙂 Чорнобривці віддавна популярні з вагомої причини: вони практично незнищенні! Квіти непіддатливі для шкідників, цвітуть увесь сезон і навіть витримують легкий мороз. Ці представники квіткових потребують сонця.

КАЛЛА

Калли мають вражаючу мечоподібну форму листя та прекрасні вазоподібні квіти. Цвітуть вони зазвичай у фіолетовому (пурпуровому), рожевому та білому кольорах. Серед декотрих квіткових представниць трапляються ледь не чорні (глибокий насичений бордовий)! Ці квіти зазвичай вирощують як однорічні рослини. Віддають перевагу сонцю.

ПІВОНІЯ

Півонії пишні, розпушені, із солодким ароматом, цвітуть наприкінці травня-початку червня. Це кущові багаторічні рослини, які можуть квітнути десятиліттями при правильному догляді. Не садіть їх занадто глибоко, інакше вони не зацвітуть. І не зважайте на мурашок: вони просто п’ють нектар і не шкодять рослині! Півоніям неодмінно треба вдосталь сонця.

ХРИЗАНТЕМА

Хризантеми бувають у всеможливих кольорах! Купуйте ці квіти навесні, аби дати час вирости їх корінню, і тоді ви зможете милуватися ними і наступного року. Якщо ви посадите хризантеми восени, коли їх зазвичай можна побачити на прилавках і торгових точках, то насолоджуватиметеся ними протягом усього сезону. Щоправда, рослина не встигне адаптуватися до зими.

КУЩОВІ ТРОЯНДИ

Кущові троянди, які також називають ландшафтними трояндами, є витривалими і красивими літніми квітками. Вони також бувають у кожному кольорі веселки і гарантовано цвітуть до перших морозів! Ці невеликі трояндочки, що в’ються, вимагають виду на сонце.

ЦИНІЯ (МАЙОРИ)

Надзвичайно яскраві кольори, міцні стебла та величезні квітки на деяких сортах роблять цю однорічну рослину бажаною гостею для кожного саду. Цинії приваблюють комах-запилювачів і цвітуть до настання морозів. Потребують ці квіти багато сонця.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Тільки на 20% фотографій, розміщених в Інтернеті, ви можете побачити щось інше крім оголених жінок.

Подорожі

Карантин


Читайте також