Цікава та корисна інформація

5 неправдивих трюків, які використовують сценаристи у кіно з року в рік

На жаль, доволі часто, коли вибираєш цікаві фільми, зустрічаєшся з звичними кожному режисеру чи сценаристу ляпами, які не мають жодного зв’язку з реальністю. Іноді ми їх не помічаємо, іноді не надаємо їм багато значення, та все ж вони псують загальне враження про фільм.

Deztop віднайшов 5 найнерозумніших прийомів, яким часто користуються працівники кіноіндустрії.

Доглянуті шкіра, зуби і волосся у сценах з війною, виживанням чи катаклізмами

Безумовно, автори сценарію та режисери розуміють, що для картинки боротьби необхідно розірвати одяг, забруднити лице та руки і домалювати кілька шрамів. Однак, якщо взяти до уваги тривале виживання, то і мови про гігієну і доглянутість бути не може. В реальних умовах далеко не всі володіють голлівудською посмішкою, незважаючи на щоденний догляд, а що вже говорити про виживання в джунглях, де герой кілька місяців не бачив зубної щітки чи перукаря. Цей непродуманий елемент створює враження неправдивості і не дає тих емоцій, на які розраховували розробники.

Постійне використання “покажу” замість простого пояснення

Такий прийом притаманний майже кожному фільму. Починається простий діалог, під час якого один зі співрозмовників каже щось на кшталт “Ходімо я тобі краще покажу”. Від цієї фрази герої можуть провести пів фільму разом, добираючись до місця призначення, але так і не знайдуть 5 хвилин, щоб обговорити проблему і дати іншому зрозуміти куди і навіщо ви їдете. Це безглуздо, адже у реальному житті ваш співрозмовник, скоріш за все, не погодився б покинути все просто так без жодних пояснень.

Неузгоджене місце та час зустрічі

Важлива деталь, яку глядач хоче почути у фільмі, адже дивиться його не заради красивої картинки, а щоб зануритись в історію настільки, щоб забути, що вона вигадана. Цей недолік теж притаманний абсолютній більшості кінострічок. Після фрази “Побачимось завтра” герої розходяться і не спілкуються аж до зустрічі одне з одним, але з “завтра” – це цілих 24 години. То коли ж бути готовим? За дивним збігом обставин дівчина закінчує останні штрихи зборів, коли хлопець стукає у двері. Як це можливо? А ніяк, тут ти розумієш, що це просто сценарій. У реальному ж житті дівчина б почала збори з самого ранку і до самого вечора чекала б свого принца.

Лікування алкоголем

Мова йде про промивання відкритих ран алкоголем. Насправді, все, що ви можете досягнути такими діями – це зупинка крові і руйнування тканин, яке спричинить ще більші проблеми. І тут проблема полягає не лише у недосконалому сприйнятті фільму, а й у проблемах, які він за собою тягне. Адже у реальному житті люди можуть скористатись такою порадою, бо ніби-то герою у фільмі все вдалось.

Зображення комп’ютерів

Мало того, що їх зображують у неприродному вигляді, так ще й за 10 секунд безладного клацання по клавіатурі можна змінити світ. Якщо в момент хакерського взлому звернути увагу на пальці героя, можна з легкістю помітити, що він набирає абсолютно безглузді комбінації, при чому на екрані висвітлюються неймовірні схеми та десятки вікон, які зламують те, що зламати в принципі не можливо. Більше того, за задумкою авторів, це може зробити будь-який школяр зі власного ПК за кілька секунд.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У що вірити? Топ 5 найпопулярніших релігій у світі

Подорожі

Карантин


Читайте також