Цікава та корисна інформація

ТОП 5 порід собак, які змусять вас боятися

Поведінка собак, їх агресія викликані високим рівнем пептидного гормону вазопресину. На прогулянці домашні собаки часто проявляють агресивну поведінку щодо інших тварин або людей. Це зазвичай пов’язано саме з надмірним вмістом вазопресину в організмі собак і, як наслідок, їх страх, захист господаря від можливої небезпеки або інстинкт самозбереження. Американські вчені провели експерименти на домашніх собаках, в процесі яких виявили різний рівень їх агресії.

Отож, “Deztop” підготував для вас п’ятірку найагресивніших порід собак:

5 місце. ДОБЕРМАН ПІНЧЕР

Це небезпечна сторожова собака. Спритність і витривалість добермана класифікує його як чудового охоронця території. Неправильний підхід до виховання цієї породи собак може призвести до непередбачуваних наслідків, адже за характером вони є некерованими і злими.

4 місце. РОТВЕЙЛЕР

Він, як і доберман, має міцну статуру, але значно масивніший, підозрілий, уважний та незалежний. Якщо не надати уваги і часу заняттям із досвідченим кінологом, то собаки цієї породи виростають жорстокими, злими та непередбачуваними. Відомі випадки, коли ротвейлери нападали на свого господаря. За останні роки в Америці та Європі офіційно зафіксовано сотні випадків, пов’язаних із нападом цієї породи собак на людей, велика частина з яких увінчалася важкими травмами та летальним результатом.

3 місце. КАНЕ-КОРСО

Дуже грізна і мускулиста порода собак. Кане-корсо є нащадком давньоримських бойових собак, яких використовували як травильних собак-гладіаторів. З одного боку ‒ це достойний персональний охоронець або охоронець території, з іншого ‒ некерований агресор і неабиякий мисливець на кабана, ведмедя чи лева.

2 місце. АМЕРИКАНСЬКИЙ СТАФФОРДШИРСЬКИЙ ТЕР’ЄР (амстаф)

Це одна із найагресивніших порід собак. Амстаф був виведений як собака-боєць. Статистика кількості його нападів на людину практично у 10 разів перевищує напади з боку ротвейлерів. На закритих заходах по боях між собаками американський стаффордширський тер’єр перевершує майже всі породи за своєю витривалістю, активністю та рівнем вазопресину, окрім однієї, про яку йтиметься далі.

1 місце. АМЕРИКАНСЬКИЙ БАНДОГ

Це, так би мовити, агресор з великої букви, він беззаперечно замикає п’ятірку. Американський бандог був виведений вченими саме для жорстоких боїв, шляхом схрещення генів гіганта серед собак ‒ неаполітанського мастифа та американського пітбультер’єра. Собаки цієї породи досить великі і масивні, а їхній характер залишає бажати кращого. Навіть при зверненні до досвідчених кінологів вони не підвладні дресируванню, дуже неслухняні та агресивні. Свою жертву американський бандог старається не просто покалічити чи травмувати, а вбити. Ця порода собак суворо заборонена для розведення у Румунії, Швейцарії та деяких штатах Америки, оскільки визнана найнебезпечнішою.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Загальна вага бактерій, що живуть в організмі людини, складає 2 кілограми

Подорожі

Карантин


Читайте також