Цікава та корисна інформація

5 ефективних вправ, які покращують зір

Обсяг інформації, яку людина поглинає щодня, може бути дуже великим, тому очі постійно напружуються, і з’являються больові відчуття. Природно, що очні яблука втомлюються, і навіть якщо у людини немає проблем із зором обов’язково потрібен певний відпочинок для очей. Техніка вправ для зору з’явилася дуже давно. Йоги, які створили комплекси для тіла, подумали й про очі, адже для хорошого результату необхідне не тільки тренування, але і відпочинок і розслаблення.

Універсальна вправа 1 – напруга погляду

Щоб виконати цю вправу потрібно дуже близько піднести до очей маленький предмет. Також треба подбати про те, щоб всі його деталі було добре видно. Потім необхідно затримати погляд на даному предметі на якийсь час. При цьому обов’язково потрібно контролювати, щоб косі м’язи ока були гранично напружені. Після виконання вправи очі необхідно розслабити.

Корисна вправа 2 – інтенсивне стиснення і розкриття очей у швидкому темпі

Роблячи цю вправу, потрібно міцно заплющити очі, а потім максимально широко їх відкрити. Повторювати рухи слід близько десяти разів, що істотно поліпшить кровообіг в очах.

Унікальна вправа 3 – моргання

Моргайте протягом двох хвилин: ця вправа непогано нормалізує внутрішньоочний кровообіг.

Вправа 4 – горизонтальні рухи очей вправо-вліво

Потрібно робити рухи очима вправо-вліво. Цю вправу, як і всі інші, слід повторювати не менше шести разів у кожному напрямку.

Вправа 5 – рух очними яблуками по колу

Вправу слід виконувати за годинниковою стрілкою та у зворотному напрямку. Добре допомагає від сухості очей, і особливо важлива при роботі з комп’ютером. Для поліпшення результату можна використовувати очні краплі. І все це допоможе бути більш здоровим, і дивитися на світ яскравіше.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Батьки стають привидами майбутнього своїх дітей»

х/ф  “Інтерстеллар”, 2014

Чи знали Ви, що...

Туфлі на високих підборах, корсет, рум’яна, панчохи, – все це предмети, які спочатку були придумані спеціально для чоловіків

Подорожі

Карантин


Читайте також