Цікава та корисна інформація

ТОП 5 книг, які змінюють свідомість

  • Массімо Пільюччі «Як бути стоїком. Антична філософія і сучасне життя». Стоїцизм – дуже древня філософія, яка вчить, як сприймати реальність, відноситись до життєвих труднощів, сприймати критику,  керувати гнівом, як ставитися до смерті – власної  і своїх близьких. Массімо Пільюччі, відомий американський біолог та філософ італійського походження, покладаючись на філософію древніх філософів стоїцизму пропонує читачеві ознайомитись з  цієї античною філософією. У книзі через  «призму» стоїцизму можна знайти як отримати гармонію та спокій, сприймати те що не можливо змінити.
  • Емануель Сведенборг «Про небеса, про світ духів і про пекло»  –  видатний вчений і філософ 18-го століття, якого філософські пошуки вплинули на таких великих філософів та психологів: К. Г. Юнга, Х. Л. Болхеса, В. С. Соловйова, М. О. Бердяєва, ін. Через цю працю відомого ясновидця який дізнався під час містичних одкровень, ми дізнаємось про структуру царства небесного і пекло, ангелів і сатану.
  • Джордан Пітерсон  «12 правил життя» . У даній книзі канадський клінічний психолог, викладач Гарварду Джордан Пітерсон дає 12 мотиваційних порад як правильно побудувати систему цінностей, як гідно пережити тяжкі часи чи втрату, боротись з безнадією, як подолати життєвий хаос, підкріплючи свої аргументи з психології, міфілогії, біології та літератури.  Ці поради стали надзвичайно популярними, а його виступи та лекції спровокували серйозну суперечку в інтелектуальних колах світу.

  • Віктор Франкл «Людина у пошуках смислу». Віктор Франкл – лікар-психіатр який пережив пекло концентраційних таборів у часи 2-ої світової війни. В цю збірку включені роботи автора, в яких розглядаються питання, важливі для людини: сенс буття, смерті, страждань, гуманість, релігія і т.д. Франкл як автор одного з напрямків психотерапії – логотерапія, використовує психотерапевтичний ефект усвідомлення смислів людського буття.
  • Книга Бханте Нарада «Монологи і діалоги».  Через практичні рекомендації монаха Бханте Наради можна досягнути стану Потоку і Джан. Праця написана у лаконічній і простій формі, яка буде корисною для осіб які працюють над розвитком своєї свідомості. Якщо вам цікаво «що стоїть» за творчістю Віктора Пелєвіна, ця книжка для вас.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

За день кров людини долає дистанцію більш ніж в 19 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також