Цікава та корисна інформація

5 книг, які повинна прочитати кожна жінка

Любовні романи найчастіше адресуються жінкам, адже саме вони більшою мірою захоплюються емоціями, почуттями інших та люблять співпереживати та сумувати разом з героями. Однак, переважна більшість романів не лише описують кохання, але й торкаються низки проблем – соціальних, духовних,сімейних та політичних.

Deztop знайшов 5 книг, які нагадають жінкам про силу їхнього духу, краси та допоможуть змінити життя.

“Оповідь служниці” Маргарет Етвуд

Роман описує вигадану тоталітарну державу Республіку Гілеад. Знаходиться вона на території теперішніх США. Усі місцеві жителі, окрім військових, по факту раби. Над жінками у державі знущаються особливо жорстоко: задля продовження роду, їх насильно поселяють у будівлі, яка пильно охороняється. Їх “вирощують” в якості коханок. Їм заборонено абсолютно все – читати, писати, займатись спортом і т. д. В них лише одне призначення – народження дітей. Один раз на місяць служниці змушені займатися сексом зі своїм господарем і молитися, аби дитина народилась здоровою.

“До зустрічі з тобою” Джоджо Мойес

В центрі сюжету молода Луїза Кларк, яка працює офіціанткою у кафе, і її життя не вирізняється серед сірої маси чимось особливим. ЇЇ коханий – юний та заможний Вілл Трейнор, в минулому активний член суспільства, бізнесмен. Однак, після страшної аварії він майже повністю паралізований і прикутий до інвалідного візка. Доля звела їх у будинку Трейнорів, куди Луїза влаштувалась на роботу, аби щодня складати компанію Віллу та доглядати за ним. Чи зможе кохання вселити віру у щасливе майбутнє, чи може дозволить позбавитись від мук?

“Їсти, молитися, кохати” Елізабет Гілберт

Автор описує історію життя письменниці Ліз, яка зневірилась в сімейному житті та бажає віднайти власне щастя. Вона молода, заміжня, успішна леді, однак, шлюб не приносить радості у її життя. Втративши сенс життя, жінка вирішує розлучитись з чоловіком, проте, легше їй від цього не стало. Тоді вона вирішує відправитись на зустріч пригодам у три країни, аби пізнати себе та зрозуміти сенс щастя. І в останній країні, яка була призначена для кохання, Ліз знаходить його.

“Жінка французького лейтенанта” Джон Фаулз

Роман описує події 19 століття, що відбуваються у містечку Лайм-Реджіс. В центрі сюжету заручена пара – спадкоємець аристократичного роду Чарльз Смітсон і Ернестіна Фрімен – звичайна, нічим не примітна дівчина, але з багатої родини. Одного разу, під час прогулянки вони зустрічають жінку, знану як «коханку французького лейтенанта». Згідно з розповідями місцевих жителів, у неї був роман з офіцером, який обіцяв одружитися, але поїхав і не повернувся. Тепер жінка самотня і відчужена від суспільства щодня приходить на мол, щоб подивитись на море.

“Найкраще в мені” Ніколас Спаркс

В центрі сюжету юна Аманда, яка щиро вірила у вічне кохання. Від щирого серця і до нестями вона закохалась в Довсона. Рідні були проти таких стосунків, адже Аманда вихована і порядна дівчина, а Давсон ще той хуліган. Проте, розлучили їх не рідні, а страшна трагедія. Тоді вони навіть не здогадувались, що зустрінуться через 25 років у тому ж містечку і дізнаються всю правду.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Шанс, що ви помрете на шляху до лотерейного магазину, фактично перевищує ваш шанс купити виграшний лотерейний білет

Подорожі

Карантин


Читайте також