Цікава та корисна інформація

Чарівний холодильник – топ 5 продуктів, які необхідно утилізувати

Ми — це те, чим ми харчуємося. Саме тому запаси холодильника часом можуть розповісти набагато більше про наш стан здоров’я, ніж медична картка. Отже, давайте вже визначимося, про які продукти варто забути назавжди й чому. Також, для того, щоб не допустити спустошеності в холодильнику і вашому шлунку, ми запропонуємо більш здорові та безпечні альтернативи харчування.

Ароматизований йогурт

Полуниця, чорниця, ваніль — типова добавка ароматизованого питного йогурту, який містить в 3 рази більше цукру, ніж звичайний. Спробуйте простий жирний йогурт зі свіжими ягодами та горіхами. Ви будете вживати менше цукру, більше клітковини та поживних речовин. До того ж, жирний йогурт допомагає вгамувати голод краще, ніж знежирений — і це може допомогти вам схуднути.

Кетчуп

Ви можете не надати значення цьому невинному продукту, адже він нібито з томатів! Тепер уявіть, що чверть пляшки кетчупу — не що інше, як цукор. На одну столову ложку продукту припадає 4 грами цукру. Можливо, такий факт зможе змінити вашу думку? Спробуйте замінити кетчуп на томатну пасту або просто перебити два томати в блендері з додаванням щіпки солі.

Сосиски

М’ясо, яке обробляють для продовження його терміну придатності призводить до раку товстої кишки та шлунку. Звичайно ж, не при одноразовому, а постійному вживанні його в їжу. До таких м’ясних продуктів можна віднести сосиски, шинку, ковбасу і копченості. Кращим способом заміни є приготування домашніх сосисок і м’ясних рулетів. Здешевити та прискорити процес готування допоможе використання м’яса курки як інгредієнта домашніх сосисок.

Морозиво

Напевно ви знаєте, про що ми говоримо: маленькі контейнери, різноманітні синтетичні смаки, жир і цукор — основні складові покупного морозива. Краща заміна — фруктовий сорбет, який менш шкідливий, ніж звичайне морозиво.

Мариновані овочі

Більшість маринованих овочів в продуктовому магазині перенасичені сіллю. Самі огірки й помідори, з яких зроблені соління, корисні для вас. Вони перешкоджають зневодненню і виводять токсини з організму. Чому б не купити їх свіжими? А якщо дуже захотілося пікантного смаку — зробіть салат зі свіжих овочів з додаванням оцту і невеликої кількості солі.

Тепер ви знаєте про шкоду звичайних продуктів, які є вдома майже у кожного з нас. Прийшов час доводити до ладу не тільки свій холодильник, але і своє здоров’я!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 нових ідей куди здати старі речі

Подорожі

Карантин


Читайте також