Цікава та корисна інформація

ТОП 5 дорогих міст світу, які випромінюють достаток і благополуччя

“Deztop” підготував для вас добірку найкращих коштовних міст світу. Упевніться, що ви додасте хоча б одне із них у свій персональний список подорожей!

ТОКІО, Японія

Місто миготливих неонових вогнів, досконалих надпрогресивних ґаджетів, “Hello Kitty” та приблизно 13 мільйонів людей, що робить його одним із найбільш густонаселених у світі. Але столиці Японії справді є чим вас вразити: пахучі сакури, славнозвісні річки, яскраві вечірні ліхтарі… Із какофонії поглядів, звуків і запахів, з плетива яких складається Токіо, можливо здійснити невеличку подорож на вершину гори Фудзі, де немає нічого навколо, крім умиротворення і спокою. Так, хоч подорож далека, зате місто може багато чого вам запропонувати!

Токіо та Японія загалом — недешеві території для відвідування і мандрівок. Недорогі рейси вартують орієнтовно 400-500 фунтів стерлінгів, але у літній сезон можна отримати повернення у розмірі 900 фунтів стерлінгів! Хостели коштують від 15 до 20 фунтів стерлінгів за ніч, а ще ви знайдете поблизу них чимало закладів швидкого харчування (фаст-фуд), тож дешева трапеза вам забезпечена. Якщо ви ненаситний(-а) і у вас підвищений апетит, суші коштують щонайменше 1 фунт за порцію, що дасть вам змогу розтягнути бюджет.

НЬЮ-ЙОРК, США

Місто постановок на сотні комедійних ситкомів і фільмів, осередок натхнення для безлічі пісень. П’ять районів, 12 авеню і вулиця за вулицею, переповнені музеями, магазинами, закладами швидкого харчування та сувенірними і подарунковими крамничками ‘I ♥ NYC’ …— Усе це ви повинні відвідати, перш ніж розгледіти славетні Статую Свободи, Емпайр-Стейт Білдінг, Центральний Парк, Таймс Сквер та інші туристично-принадні оглядові місцини.

Нью-Йорк — це, напевно, наймодніше хіп-місто на планеті. До того ж, до нього можна легко дістатися головними міжнародними авіакомпаніями, які літають туди: вартість рейсів становить від 300 до 700 фунтів, залежно від пори року, в яку ви подорожуєте — літній сезон вам обійдеться значно дорожче. Нью-Йорк — це дороге місто, із цінами, як у Великобританії. Але будьте обережні — зазначені ціни не враховують податок, тому майте це на увазі!

РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО, Бразилія

Почувши “Ріо”, ви одразу подумаєте про карнавал, тисячі яскраво вбраних людей, які витанцьовують жагучі мотиви самби запеченими сонцем вулицями Ріо. Проте колишня столиця Бразилії має іще чимало цікавого: найбільш приголомшливі пляжі у світі, активний нічний спосіб життя, 24/7 святкової атмосфери та гора Цукрова голова (яка насправді є скелею). Усе це гордовито огорнуте розкритими обіймами величезної білосніжної статуї Христа-Спасителя, що стоїть на горі Корковаду висотою 710 метрів. Ріо-де-Жанейро — це справжня коштовність у короні Південної Америки.

Декілька речей, про які слід пам’ятати, перш ніж перетнути Ріо. Португальська є офіційною мовою в усій Бразилії, хоча у вас немає виникнути жодних проблем із пошуком англомовних у мегаполісах, як-от Ріо. Авіапольоти коштують від 400 до 500 фунтів і понад 900 фунтів у літні місяці, тому обирайте рейси ретельно та обдумано. Ліжко в хостелі коштує близько 7 фунтів на ніч, а ще тут ви можете поласувати удосталь за невисоку плату. Проте легко спалити зайві калорії ви усе одно зможете танцюючи в барах та нічних клубах Ріо.

ЛОНДОН, Великобританія

Обрати між Лондоном та Парижем на місце провідного європейського міста було дилемою. Зрештою, Лондон виступив організатором Олімпіади 2012 року, тому він зобов’язаний бути в топі. Букінгемський і Вестмінстерський палаци (ост. — Будинок парламенту) разом із Біг-Беном, Лондонський Тауер, Тауерський міст, Лондонське око, Лондонська темниця та чимало інших музеїв, адже столиця Великої Британії просто захоплює своєю історією та культурою. Пропливіть Темзою на човні, пройдіться Гайд-парком, погляньте на коронні коштовності Великобританії чи погодуйте голубів на Трафальгарській площі (Трафальгар-сквер). Вам ніколи не буде нудно у цьому місті…

Лондон — досить коштовне місто для проживання, якщо ви хочете тут залишитися, хоча можна поміркувати і про більш бюджетні способи існування. Ліжко в хостелі вартує приблизно від 15 до 20 фунтів стерлінгів, а навколо є безліч невеликих, вигадливих ресторанів і кафе, де ви матимете нагоду прохарчуватися добре і дешево. Лондон — це велике місто, і найкращий спосіб пересуватися ним — завдяки метро; ви можете отримати одноденну проїзну карту усіма його станціями (районами) приблизно за £ 6.

КЕЙПТАУН, Південна Африка

Кейптаун часто вважають найкрасивішим містом у світі. Поєднуючи швидкий темп життя з неймовірною красою природи, це, безумовно, неабияке місто контрастів. Розташована на півострові між розкинутими долинами та скелястими висотами і видом на довгу Столову гору, із приголомшливою дикою природою чи шаленим нічним життям опісля, столиця ПАР поглине ваші емоції та враження цілком.

Рейси в Кейптаун вартують приблизно від 400 фунтів стерлінгів до 600 фунтів у літній період — врахуйте це при бронюванні. Ліжко в хостелі коштує орієнтовно 7 фунтів стерлінгів, і тут ви також можете дешево перекусити — просто вийдіть за межі головних вулиць і знайдіть менші заклади, які запропонують вам поласувати, приміром, морепродуктами на пів кіло. Варто також пам’ятати, що Південна Африка знаходиться у Південній півкулі, тому її пори року відрізняються від європейських (їхня зима припадає на наше літо тощо). Кейптаун має середземноморський клімат зі спекотним літом і теплими, вологими зимами. Південноафриканці також добре відомі своїми святкуваннями та вечірками, тому, безумовно, зможуть забезпечити вам гарне часопроведення, якщо ви вирішите зупинитися у Кейптауні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП 5 МІСЦЬ, ЯКІ ПОТРІБНО ВІДВІДАТИ, ПЕРШ НІЖ ВОНИ ЗАТОНУТЬ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Сховайте це негайно — Топ 5 немодних джинсів 2021

Подорожі

Карантин


Читайте також