Цікава та корисна інформація

Чи знаєте ви, що… або цікаві факти про світ

На планеті Земля існує більше 200 країн та понад 7,5 мільярдів людей, світ переповнений цікавими, веселими та захоплюючими людьми, місцями та речами. Наприклад, у Нікарагуа ви знайдете один з єдиних двох прапорів у світі, який має фіолетовий колір. Хочете більше фактів про світ та його постійно зростаюче населення? Читайте далі, щоб дізнатися деякі цікаві факти про минуле, сучасне та майбутнє Землі.

1 Північна Корея та Куба – єдині місця, де ви не можете придбати Coca-Cola.

Куди б ви не поїхали ви завжди можете насолодитися кока-колою. Ну, майже де завгодно. Хоча цей газований напій продається практично скрізь, він все ще (офіційно) не пробрався до Північної Кореї чи Куби. Це тому, що в цих країнах діють довгострокові торговельні ембарго з США.

2 Все населення світу може вміститися в Лос-Анджелесі

Загальна кількість населення світу – понад 7,5 мільярда. І очевидно, ця кількість звучить як величезна. Однак, якщо ви дізнаєтесь, що коли кожен з цих людей стоятиме плечем до плеча то, вони могли б поміститися в межах 500 квадратних миль що відповідає Лос-Анджелесу, повідомляє National Geographic.

3 Зараз на планетів близнюків більше, ніж будь-коли раніше.

Ви можете подумати, що близнюки рідкість, але насправді вони стають звичайнішими, ніж будь-коли. Приблизно з 1915 року, коли почався статистичний облік, до 1980 року, приблизно кожен з 50 народжених дітей був близнюком, що становить 2 відсотки. Саме тоді цей показник почав зростати. До 1995 року він уже становив 2,5 відсотки. Цей показник перевищив 3 відсотки в 2001 році і досяг 3,3 відсотка в 2010 році, що означає, що один з 30 народжених дітей – близнюк. Вчені вважають, що ця тенденція пов’язана з тим, що жінки старшого віку, як правило, мають більше близнюків, а жінки вибирають створювати сім’ю пізніше. Лікування фертильності, наприклад, екстракорпоральне запліднення, ймовірно, також грає свою роль.

4 Найгарячіший перець чилі в світі такий гарячий, що може вас вбити.

Перець чилі настільки гарячий, що прямо-таки смертельно небезпечний. Якщо ви його з’їли, то це, потенційно, може спричинити анафілактичний шок, опік дихальних шляхів і їх закриття.

5 Францію відвідує більше людей ніж будь-яку іншу.

Франція – прекрасна країна, наповнена до краю смачними винами, вишуканим сиром та тонами романтики. Тож не дивно, що все більше людей хочуть відвідати Францію. Після неї ідуть Іспанія, США, Китай та Італія .

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Чого не можна робити у сварці. Топ 5 головних правил

Подорожі

Карантин


Читайте також