Цікава та корисна інформація

П’ять причин випити чашку гарячого шоколаду

Гарячий шоколад — напій, який доречний для будь-якого приводу, будь то дружні посиденьки, романтичне побачення або вечір наодинці з собою. Смак і аромат його за будь-яких обставин не стане менш насиченим і зігріваючим тіло і душу. Навіть якщо ви не фанат гарячого шоколаду, то ось вам декілька незаперечних фактів, які підтвердять користь і популярність цього напою.

Гарячий шоколад – це не какао

Мабуть, варто почати з цього. Це два різних напої, користь від яких різна. Гарячий шоколад — це напій, що складається з тертої шоколадної крихти, розтопленого шоколаду або какао-порошку, підігрітого молока і цукру. Безліч людей плутають поняття «гарячий шоколад» і «гаряче какао» і вживають їх як синоніми, оскільки вони обидва гарячі і шоколадні, але це різні терміни. Какао готується з порошку, а гарячий шоколад — з поламаних шматочків шоколаду, які плавляться дуже повільно, а потім з’єднуються з молоком, іноді какао і обов’язково вершками. До речі, гарячий шоколад готують з різних сортів шоколаду – гіркого, напівсолодкого або солодкого.

Гарячий шоколад — справжній антиоксидант

Деякі випробування продемонстрували, що гарячий шоколад необхідний для підтримки нормального обміну речовин через антиоксиданти, що містяться в какао бобах в його складі. Також цей напій містить кофеїн. Кофеїн є природним стимулятором і часто використовується для підвищення енергії.

Шоколад — це напій багатіїв

Перший гарячий шоколад в 16 столітті могли дозволити собі тільки дуже заможні люди! Вже після 17 століття в Лондоні він став доступний для ремісників і простого народу.

Гарячий шоколад рятував солдатів на війні

Під час Першої світової війни добровольці з англійської благодійної організації YMCA створили пункти допомоги для перепочинку солдатів біля полів битви. Саме теплі чашки з гарячим шоколадом були основними продуктами на цих станціях.

У кожній країні є свій гарячий шоколад

Сьогодні гарячий шоколад вживається по всій земній кулі і представлений в декількох варіаціях, включаючи пряний шоколадний соус Латинської Америки, дуже густу кальдолу з чокколати, яку подають в Італії і більш легке гаряче какао, яке вживається в США.
І якщо ви зібралися покуштувати цих ласощів, то пам’ятайте, що гарячий шоколад смачніше з помаранчевої чашки. Саме такий висновок зробили вчені після опитування 57 добровольців, які пили напій з різних за кольором чашок.
Дивовижно, але залежно від того, як ви щось подаєте, це може з наукової точки зору змінити ваше сприйняття смаку!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Коли нога рака у чомусь застрягла, він сам собі її ламає

Подорожі

Карантин


Читайте також