Цікава та корисна інформація

ТОП 10 причин за що ми любимо своїх домашніх улюбленців

Домашні тварини – наші незмінні супутники. Вони завжди поруч, їхня відданість людині безмежна. Тож, «Deztop» підготував для вас топ причин, чому ми любимо наших братів менших.

1. Тварини роблять нас щасливими

Проживання з домашніми тваринами робить нас щасливими людьми. Що більше часу ми з ними проводимо, то щасливішими стаємо. Вони наповнюють наше життя новим змістом і дарують безліч позитивних емоцій. Хто ж цього не любить?

2. Фізична активність

Домашні улюбленці багато бігають, гуляють та рухаються, тож, завдяки ним ми завжди будемо активними. До прикладу, власники собак щодня прогулюються на 79% більше, ніж середньостатистична людина.

3. Здоров’я

Оскільки у житті з’являється більше активності, нормалізується тиск, рівень цукру та холестерину в крові.

4. Улюбленці роблять нас розумнішими

Виховання домашньої тварини потребує постійного вдосконалення знань про всі нюанси догляду за нею, ми досліджуємо особливості її біологічного виду і, відтак, дізнаємося нову та цікаву інформацію.

5. Вони розкривають наші найкращі якості

Ми відчуваємо себе краще, коли хтось нас потребує. Це робить нас більш відповідальними, люблячими та зрілими. Простіше кажучи, домашні тварини виявляють найкращі людські якості.

6. Розвиток емоційного інтелекту

Дослідження засвідчують, що люди, які мають хатніх улюбленців, більше здатні до співпереживання. Ніколи не помічали, що ви з легкістю можете сказати, коли з вихованцем щось не так і з легкістю зчитуєте його емоції?

7. Нові друзі

Існує безліч спільнот власників домашніх тварин. Наявність улюбленця дарує вам безцінну можливість стати частинкою групи людей, яких об’єднує любов до тварин. Спільні інтереси можуть стати початком великої дружби.

8. Підтримка у важкі часи

Тварини можуть співчувати та співпереживати. Вони пропонують емоційну підтримку. Ось чому люди швидше оговтуються від стресових, часто травматичних переживань, коли улюбленці поруч.

9. Позбавляють відчуття самотності

Той, кого чекає вдома хвостатий друг, ніколи не буде самотнім, вдома завжди буде жива істота, для якої ти – весь всесвіт.

10. Знижують рівень стресу

У тих, хто виховує домашнього улюбленця, знижується рівень кортизолу – гормону стресу. Пухнастики дарують відчуття спокою та впевненості у тому, що все буде добре.

Це основні та далеко не всі причини, чому ми любимо наших домашніх тваринок. Для нас вони чудові напарники та компаньйони, а ми маємо бути для них відповідальними господарями. Тож радимо вам саме зараз обійняти свого улюбленця і порадувати його чимось смачненьким.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Цікаві факти про висловухих кішок

Подорожі

Карантин


Читайте також