Цікава та корисна інформація

Топ 5 найкольоровіших вулиць світу

У світі існують такі місця, живучи в яких відчуваєш себе частиною кольорової палітри … Часом наше життя настільки сіре і розмірене, що, потрапивши в цей кольоровий рай, складно повірити в його існування. Перед вами топ самих кольорових вулиць в світі!

Казковий Нюхавн (Копенгаген)

Нюхавн – колишній торговий порт, що притягує моряків з усього світу, тепер оточений найяскравішими в світі будівлями 17-го століття. У цих будівлях вздовж набережної розташовані ресторани і кафе. Канал виглядає як чарівна країна чудес, тому не дивно, що автор Ганс Крістіан Андерсон, який жив тут в трьох різних будинках, використовував його як натхнення для своїх знаменитих казок.

Найстаріша барвиста вулиця – Тринідад (Куба)

Цей об’єкт Світової спадщини ЮНЕСКО ніби застряг в часі. 500-річне колоніальне місто, розташоване в центральній частині Куби, може похвалитися яскравою іспанською архітектурою, брукованими вуличками і класичними кубинськими автомобілями.

Загадковий Сент-Джонс (Ньюфаундленд)

Jellybean Row (Желейна дорога) – будинки, розкидані на крутих пагорбах Святого Іоанна, такі живі і веселі, як і слід було очікувати від їх назви. Розташовані на північно-східному узбережжі півострова Авалон, ці кольорові житла були створені в якості маяків. Місцева легенда свідчить, що туманна гавань не давала рибакам розпізнати свій будинок, тому було вирішено зробити їх різних кольорів. Звичайно, справжня причина менш романтична: будинки пофарбували в 1970-х роках як спосіб оживити центр міста.

Марокканська перлина Шефшауен (Марокко)

Розташований в горах на півночі Марокко, цей лабіринт провулків може похвалитися електричними відтінками синього кольору. Існує багато теорій щодо того, чому місто пофарбовано таким чином: спадщина єврейських традицій або як засіб відлякування комарів, але повна історія цієї «Блакитної перлини Марокко» залишається загадкою.

Срібний Гуанахуато (Мексика) 

Це колишнє місто видобутку срібла оточене горами Сьєрра-де-Гуанахуато. Місто, багате історією, архітектурою і, звичайно ж, кольором, вважається одним з найромантичніших місць в Мексиці. Тут ви можете прогулятися по мощених вуличках, які проходять уздовж пагорба і по тунелях, які колись були річками.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Леонардо да Вінчі малював посмішку Мона Лізи 12 років

Подорожі

Карантин


Читайте також