Цікава та корисна інформація

ТОП 10 фактів, які ви зобов’язані знати про Ямайку

Ямайка – просто неймовірна острівна країна. Якщо ви плануєте відвідати цю прекрасну державу або уже там побували, впевнені, що вам буде цікаво прочитати топ фактів про неї, які для вас підібрав «Deztop».

1. Туризм дуже важливий для місцевої економіки

Понад 1 мільйон туристів відвідують цю країну щороку. Більшість із них — громадяни Америки та Канади. Дуже багато готелів, ресторанів і курортів знаходяться у Монтего Бей та Негрилі, які є найпопулярнішими туристичними напрямками.

2. Найбільше церков на квадратний кілометр

У Ямайці більше, ніж 1600 церков, деякі з них мають історичну цінність та були збудовані у часи колоніалізму. Більшість церков, все ж, було побудовано відносно недавно. Варто зазначити, що це дуже релігійна держава і багато ямайців регулярно відвідують церкву.

3. Батьківщина Боба Марлі і музики реґі

Роберт «Боб» Марлі – один із найвідоміших музикантів усіх часів, пісні Боба лунають і через багато років після його смерті. Політичні меседжі та дії Марлі, а також музика реґі відкрили Ямайку для світу. Чимало туристів приїжджають сюди лише через те, що люблять Боба Марлі і хочуть відвідати місце, де він народився.

4. Перша карибська країна, яка отримала незалежність від Великої Британії

У 1962 році Ямайка була проголошена незалежною, хоча вирішила залишитися частиною Британської Співдружності.

5. Банани, цукор та кава – головний експорт

Саме експортування цих товарів є одним із найбільших джерел наповнення бюджету цієї острівної держави. Тож, коли ви купуєте у супермаркеті банани, дуже імовірно, що вони приїхали до вас із Ямайки.

6. Дім для растафаріантства

Це тип релігії, яка вірить в іудео-християнського бога, відомого як Джа. Але це не лише релігія, а також спосіб життя, соціальний рух та певний менталітет.

7. Туристи зобов’язані сплатити податок на виїзд у розмірі 35 доларів США

Цей податок дуже часто вже входить у вартість квитка на літак, але про нього мало хто знає. Окрім цього податку, туристи також мають сплатити податок на посадку у розмірі 20 доларів.

8. Це був перший карибський острів, який виготовляв ром із комерційною метою

Ямайський ром відомий в усьому світі і ця острівна країна продовжує бути найбільшим виробником та експортером рому.

9. Це дім для найшвидшої людини у світі

Усейн Болт (“Блискавка”) – дев’ятиразовий олімпійський чемпіон – найшвидша людина на Землі. Він прославляє свою країну на світовій арені. І є одним із найтитулованіших спортсменів світу. Рекордну стометрівку цей легкоатлет пробігає усього за 9,58 секунди.

10. Прапор Ямайки

Ямайка – одна з двох держав, що не мають голубого, червоного або білого на своєму прапорі. Прапор Ямайки складається з жовтого, чорного і зеленого кольорів.

Тепер ви знаєте багато неймовірних фактів про цю країну. Сподіваємося, що ті, хто ще не був у Ямайці, зможуть побувати там і перевірити усі ці факти та скласти свій особистий топ-10.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також