DEZTOP

ТОП 5 книг про кохання, з якими ви забудете про реальність

Тема кохання зачіпається чи не в кожному літературному творі, однак любовні романи – це особливе надбання літератури. Ми сумуємо, радіємо, співпереживаємо разом з героями, ми переймаємось їхніми почуттями і хвилюємось, аби все закінчилось хепі-ендом. На жаль, далеко не кожен роман викликає саме такі почуття…

Тому Deztop віднайшов найкращі романи про кохання, в які ви поринете з головою.

Колін Маккалоу «Ті, що співають у терні»

Ця книга – гідна того, аби бути першою у нашому списку, адже це істинний скарб світової романтичної прози. Головна героїня Меґґі – єдина дівчинка у сім’ї. З раннього дитинства вона почувалась зайвою у великій родині. Лише католицький священик Ральф де Брікассар був співчутливий до її долі і дитячих проблем. І несподівано дівчина закохується у чоловіка. Це кохання було щирим, невинним і страшенно палким. Однак, Меґґі доведеться пережити біль, страждання і розлуку, а кохання житиме…

Марґарет Мітчелл «Звіяні вітром»

Роман описує події, що трапилися між 1861 і 1873 роками. Це розповідь про хід громадянської війни між промисловими і аграрними штатами Америки. Війна розпочалась у зв’язку з рабовласництвом. Справа втому, що мешканцям північної частини країни для роботи на заводах були необхідні вільнонаймані працівники, а у південній частині для роботи в полях вигідніше було тримати рабів. Як наслідок – наперекір Півночі, яка хотіла відмінити рабство, південні штати захотіли утворити власну державу.

Фредерік Бегбедер «Кохання живе три роки»

У своїй книзі автор роздумує над вічним питанням – чи можна кохати вічно? В центрі сюжету журналіст Марк Марроньє. Він впевнений, що почуття закінчуються через три роки. Однак, доля вирішує доказати йому протилежне. Будучи абсолютно впевненим, що після цього періоду настає лиш звикання, головний герой не дуже сумує після розлучення з дружиною. У Марка з’явилась коханка, що власне стало причиною розлучення, і він спокійно насолоджується періодом 3-ох років. Однак, поруч з Алісою він з головою поринає у почуття, втрачає голову і силу волі.

Лев Толстой «Анна Кареніна»

Швидше за все, ви вже читали цей роман, навчаючись у школі, однак ми не могли його не згадати. Автор концентрує свою увагу на прикладі трьох сімейних пар: Анна − Каренін, Долі − Облонський, Кіті − Левін. Лев Толстой торкається низки питань, серед яких секрет людського щастя та стосунки у сім’ї, однак відповіді так і не знаходить. Роман містить три сюжетні лінії, які схожі одна на одну, але водночас такі різні. Головна героїня Анна обирає кохання, жертвуючи родиною. Долі робить навпаки: заради щасливого майбутнього дітей пробачає зраду чоловіку.

Паоло Джордано «Самотність простих чисел»

Роман розповідає про долі двох самотніх людей: Аліче Делля Рокк і Матію Балоссіно. Дівчина відверто ненавидить лижну школу, де вона навчається фактично за наказом батька, який покладав на неї великі надії. Одного разу після нещасного випадку на змаганнях Аліче залишилась кульгавою на все життя. Матію не покидають думки про смерть Мікели, сестри-близнючки, яку він залишив одну в парку.