Цікава та корисна інформація

5 неймовірних місць, які варто побачити на власні очі

Досить часто ми бачимо в інтернеті красиві пейзажі, від яких просто дух захоплює. Ми швидше ладні повірити, що це фотошоп чи взагалі будь-що, але тільки не реальність. Однак, наша планета сповнена мальовничих куточків, від яких мороз іде по шкірі. І дивитись на них найкраще не на фотографії.

Deztop знайшов 5 найкрасивіших місць, які варто відвідати кожному туристу.

Гейзер Флай, Невада, США

Гейзер схожий швидше на зображення чарівного світу з казки. Флай – це штучний гейзер, що знаходиться на північному заході Невади. Дякуючи антропогенному впливу він з’явився на світ у 1916 році. Тоді на місці гейзера пробурили свердловину для колодязя, однак випадково пробили геотермальну кишеню. Приблизно через 50 років кипляча вода пробилась на поверхню, і почала створювати неймовірний ландшафт.

Червоний пляж, Паньцзинь, Китай

Червоний пляж Паньцзинь – одне з нерукотворних визначних місць Китаю, що розташоване на річці Ляохе. Пляж став відомим на весь світ завдяки своєму незвичайному червоному кольору. На жаль, тут не можна засмагати, адже мальовничого червоного кольору пляж набуває завдяки щільному покриву водоростей, які ближче до вересня, відмираючи, стають яскраво-червоними.

Дорога Гігантів, Північна Ірландія

Дорога Гігантів – це приблизно 40 тисяч неймовірно красивих з’єднаних між собою базальтових колон, які утворилися після стародавнього виверження вулкана. Найвища колона нараховує приблизно 12 метрів у висоту. Іноді структури з часом починають нагадувати різноманітні об’єкти, наприклад «Орган» і «Черевик Гіганта».

Бадаб-е-Сурт, Іран

Бадаб-е-Сурт – неймовірної краси місце, яке вважається природним дивом. Розташоване воно у північній частині Ірану. Бадаб-е-Сурт складається з так званих сходин, що утворилися з особливої породи – травертину. А помаранчевими стали завдяки великій кількості оксиду заліза.

Каньйон Антилопи, Аризона, США

Свою назву каньйон отримав через оранжево-червоні стіни, які приблизно імітують шкіру антилопи. Гігантські щілини в піщаних скелях з’явилися завдяки дії води і вітру. Знаходиться він на південному заході Сполучених Штатів Америки неподалік кордону з Ютою. Сам каньйон не є національним, а належить індіанцям племені Навахо. Тому, аби потрапити туди, необхідно заплатити мито племені та найняти гіда.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також