Цікава та корисна інформація

8 захоплюючих фактів про eBay

eBay був запущений у 1995 році

eBay був створений ірано-американським комп’ютерним програмістом на ім’я П’єр Омідяр у 1995 році. У віці 28 років він працював над розробкою коду для веб-сайту аукціону, який спочатку називався Auction Web. Auction Web був побічним проектом, для розваги поряд із його повсякденною роботою. Тільки коли сайт отримав занадто багато трафіку, він вирішив запустити його як бізнес під назвою eBay.

Першим елементом, який було продано на eBay, була зламана лазерна ручка

Зламаний лазерний вказівник був предметом, що Омідяр використав для перевірки сайту. У перший тиждень він вказав його ціну, як 1 долар і, не дивно, він не продався. Тож він знову  виставив її за тією ж ціною наступного тижня. Цього разу торги почалися, і вона була продана за $ 14,83. Він зв’язався з продавцем, щоб перевірити, чи зрозуміли, на що вони торгували, і виявилося, що це збирач ламаних лазерних ручок!

Британці найбільше використовують eBay

Правильно, британці користуються eBay найбільше в усьому світі. Близько 19 мільйонів британців користуються eBay щомісяця для продажу старих та нових предметів. Великобританія також купує більше предметів на місяць на душу населення, ніж будь-яка інша країна світу.

Першим предметом, проданим у Великобританії, був компакт-диск

На компакт-диску був німецький рок-гурт під назвою The Scorpions. Це була копія їхнього синглу, що вийшов у 1996 році під назвою “You & I“.

eBay  був запущений у Великобританії 1999 року, через 4 роки після його створення у США

Навіть NASA використовувала eBay!

Все правильно! Єдина річ щодо eBay, це те, що ви можете знайти все що завгодно. У 2002 році у NASA виникли деякі проблеми з припиненням заміни необхідних деталей. Тому вони звернулися до eBay з надією знайти запчастини для своєї техніки.

Найдорожчим предметом, який коли-небудь продавали на eBay, була яхта

Протягом багатьох років з’явилося багато предметів, іноді навіть жартівливих, які досягли мільйонної позначки, але супер-яхта довжиною у 123,4 метра, розроблена Франком Малдером, була продана за 170 мільйонів доларів. На яхті був кінотеатр, тренажерний зал, вертолітна посадка та багато чого іншого. Російський мільярдер Роман Абрамович став щасливим переможцем цього аукціону.

Завдяки eBay було відкрито новий вид

У 2006 році новий вид морського їжака був занесений до списку після того, як його виявили в Тихому океані. Британський вчений та зоолог на ім’я Саймон Коппард натрапив на фото їжака і визнав, що це щось нове.  У той час Коппард співпрацював з Музеєм природознавства в Лондоні і зміг підтвердити з завантаженої фотографії, що вид невизначений, пізніше він назвав його Coelopleurus exquisitus.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Захист від вірусів: Топ 5 причин провітрити приміщення

Подорожі

Карантин


Читайте також