DEZTOP

ТОП 5 книг, які необхідно читати дітям перед сном

Улюблений ритуал мільйонів дітей – вечірнє читання казок. Особливий час, який дітки можуть з цікавістю провести зі своїми батьками, а батьки разом з дітками мають змогу зануритись у чарівний світ казок, магії та добра.

Deztop підготував для вас декілька книг, які ідеально підійдуть для цього ритуалу.

Туве Янссон «Все про мумі-тролів»

Книга про мумі-тролів – це саме та книга, яка може супроводжувати вас усе життя. Її герої ростуть разом із вами, а їх проблеми стають все дорослішими. І чим швидше дитина пізнає цей теплий, мудрий і затишний світ, тим легше їй буде зберегти його в собі і перенести його крізь усе життя.

Олександр Волков “Чарівник Смарагдового міста»

В центрі сюжету маленька Еллі та її вірний друг Тотошко, які потрапляють до чарівної країни. Ця казка розповість вам про мужність, взаєморозуміння, вірність і готовність допомогти своєму ближньому. Вона пояснить діткам одну просту річ – нехай чарівників і не існує, але створити диво може кожен з нас.

Астрід Ліндгрен «Пеппі Довгапанчоха»

Книга оповідає пригоди 9-річної дівчинки, яка втратила батьків – мати померла та стала янголом, а батько був моряком. Разом з ним Пеппі подорожувала морями навколо всього світу. Одного разу він не повернувся, однак дівчинка знає, що він живий і припускає, що він став негритянським королем. Пеппі Довгапанчоха має руде волосся, заплетене у дві кіски, які безладно стирчать в різні боки, а обличчя густо всіяне ластовинням. Вона надзвичайно сильна, а іноді досить дивакувата – спить ногами на подушці та чудить, що їй забреде у голову.

Ганс Христиан Андерсен «Казки»

З казками Ганса Христиана Андерсена знайомий мабуть кожен. Улюбленці мільйонів – «Дюймовочки», «Гидке каченя», «Снігова Королева» та інші казкові історії – все це шедеври датського письменника. Це геть інший, абсолютно унікальний світ, де чудеса настільки природно поєднані з реальністю, що помітити межу практично нереально.

Редьярд Кіплінг «Казки»

Ще одна незабутня, відома на весь світ збірка казок – «Кішка, яка гуляє сама по собі», «Рікі-Тікі-Таві», «Слоненя», «Чому у Верблюда горб», «Звідки у Кита така глотка?», « Звідки взялися Броненосці? ». Казки Кіплінга неможливо забути та неможливо оминути, їх обожнюють як малюки, так і дорослі у всіх куточках світу. Вони розповідають про відчужені острови, дикі джунглі та їх жителів.