Цікава та корисна інформація

5 простих способів врятувати планету, якими може скористатись кожен

Здається, всі ми сьогодні трішки призабули, що є творіннями природи, яка дає нам можливість дихати, їсти та творити. Людина поставила себе на кілька щаблів вище і чомусь вирішила, що може безладно розпоряджатись її ресурсами. Однак, все влаштовано з точністю до навпаки, тому нам слід оберігати природу та дбати про її благополуччя, аби вона забезпечила нам вічний достаток.

Deztop підготував для вас цю статтю аби нагадати, якою вразливою є наша природа, та розповісти, як кожен з нас може допомагати їй щодня.

Відмовтесь від кульок з гелієм

Ми звикли дарувати кульки в якості додатку до подарунку, аби все було пишно та красиво, або ж використовуємо їх як декор на весіллі, дні народженні чи хрестинах. Часто їх відпускають у небо: на випускних, весіллях чи інших святкових заходах. Безумовно це дуже красиво, однак неабияк шкодить природі. Кульки ж не можуть літати вічно. Врешті-решт вони приземляться на океан чи на грунт. Або ж стануть частиною останнього раціону тварин. Зрештою в них можуть заплутатись птахи.
Погодьтесь, що кульки це більше не модно. До того ж це неабияк б’є по гаманцю, збирає пил і не приносить жодної користі.

Пийте “арабіку”

На плантаціях сорту «арабіка» може проживати до 150 видів птахів, якщо вона розташована в тіні. Однак, якщо помістити плантацію під прямі сонячні промені кількість видів зменшується на 20-50 одиниць. Дешева кава власне вирощується в таких умовах. Її смак майже не змінюється в залежності від фірми, а зміст арабіки мінімальний. Покупці орієнтуються на товар, що дешевше, тому виробники вирощують каву під прямими сонячними променями. Отож допомогти пташкам ми можемо просто вибираючи арабіку на полицях магазинів.

Мийте взуття перед походом в ліс

Звучить дивно, чи не так? Зазвичай, збираючись у ліс, ми навпаки шукаємо старий одяг та взуття. Проте це дуже важливий момент, на який слід звернути особливу увагу. Справа в тому, що у бруді, що знаходиться на вашому взутті можуть бути насіння інвазійних рослин, які можуть знищити флору та фауну вашого регіону.

Обирайте продукти без пальмової олії

Ми не звикли читати склад продуктів, тому навіть не підозрюємо наскільки часто вживаємо пальмову олію. Вона є складником шоколаду, морозива, хліба, печива і шампунів. Під час виробництва цієї олії вимирають тропічні ліси, які згодом геть опиняються на межі тотального знищення. Тому звертайте увагу на склад продуктів та обирайте ті, які не містять пальмової олії, аби зберегти тропічні ліси.

Дотримуйтесь економіки спільного споживання

Мова іде про взаємодопомогу. Наприклад, ви рідко робите ремонт, тому у вас немає потреби купувати безліч інструментів, ви можете позичити у сусідів. Це і є принцип спільного споживання. Ви не робите зайвих покупок, які шкодять природі, і залишаєтесь у плюсі. Ви заощаджуєте ресурси природи на речах, які вам по-суті непотрібні.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У Англії в 17-му столітті синоптиків за помилковий прогноз погоди піддавали смертній карі.

Подорожі

Карантин


Читайте також