Цікава та корисна інформація

ТОП 10 цікавинок про котів, які викличуть неабиякий подив

Коти є одними з найпопулярніших домашніх улюбленців і нам зовсім неважко зрозуміти чому. Вони дуже чистоплотні, їх не потрібно виводити на прогулянку, а те, як котики сплять, не може не замиловувати. Але навіть найвідданіші власники муркотиків можуть не знати усього про своїх улюбленців.

Тож, «Deztop» підготував для вас топ фактів про наших пухнастих вихованців родини котових.

1. Коти можуть ідеально полювати практично у суцільній темряві

Будова котячого ока дає змогу їм точно обробляти зображення майже у повній темряві. Саме ця здатність робить їх чудовими мисливцями і дозволяє залишатися на крок попереду інших хижаків.

2. Вони чують краще, ніж собаки

Можливо, ваш пес може чути з іншої кімнати як ви відкриваєте консерву чи насипаєте їжу, але навіть його неймовірний слух – ніщо порівняно з більшістю котячих. Трикутна частина котячого вушка, яку ми можемо бачити, створює унікальну “воронку”, яка буквально захоплює звуки з повітря і тягне їх усередину. Це дає їм здатність чути неймовірно високі та низькі частоти.

3. Коти мають непереносимість лактози

Якщо ви зараз хочете налити молока у мисочку вашого улюбленця, радимо вам іще раз подумати. Адже, незважаючи на те, що існує стереотип, що коти люблять пити молоко, насправді, їхній організм не дуже добре його сприймає.

4. Коти мають 200 рецепторів запаху, що більше, ніж у середньостатистичної людини

Очі – не єдине, що робить котячих чудовими мисливцями. У них також неймовірний нюх – у 14 разів сильніший, ніж у людини. Проте, варто визнати, що нюх у псів ще кращий, тож, не треба очікувати, що котики колись будуть працювати в поліції та на митниці, винюхуючи заборонені речовини.

5. Домінуюча лапка залежить від статі

Після тестування 42 “піддослідних” — 21 кота та 21 кішки, вчені дійшли висновку, що те, яка лапка у них домінуюча, залежить від статі. Так, у кішок домінує права, а в котів — ліва.

6. Коти сплять 70% свого життя

Домашні коти переважно займаються одним із чотирьох занять: сплять, їдять, бігають або граються. Виявляється, сон займає більше часу, ніж три інші заняття разом.

7. Муркотіння – ознака самозцілення

Ми сприймаємо муркотіння кота як ознаку задоволення, проте, усе значно складніше. Іноді воно може бути ознакою болі чи нервозності. Деякі ж вчені стверджують, що це також свідчення того, що м’язи або кістки тварини відновлюються.

8. Коти і люди мають схожі центри в мозку

Ми маємо більше спільного з нашими улюбленцями, ніж можемо уявити. У котячому мозку, як і в людському, є сіра та біла речовини. Окрім того, коти також мають коротко- та довготермінову пам’ять.

9. Коти пітніють через подушечки лап

Ніколи не замислювалися, як пітніють коти, зважаючи на їхнє густе хутро? Річ у тім, що потові залози у них знаходяться лише на лапках. Іноді навіть можна виявити вологі плями від їхніх лап у спекотні місяці року. Але, найчастіше, коли їм гаряче, коти просто шукають прохолодне місце, щоб влягтися.

10. Коти труться об людей, щоб позначити свою територію

Коли котики труться об людину чи предмет, вони залишають свій запах. У такий спосіб пухнастики позначають свою територію і дають знати іншим котам, що ті повинні триматися подалі.

Тепер, прочитавши усі ці факти, ви зможете краще зрозуміти свого вихованця та жити з ним у ще більшій гармонії.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 простих способів розслабитися

Подорожі

Карантин


Читайте також