Цікава та корисна інформація

Топ 10 місць світу, сповнених містикою, жахом і страхом (+18)

У світі є безліч загадкових, цікавих та незвіданих місць, від яких навіть у бувалого туриста по шкірі пробіжать мурашки.

«Deztop» підібрав для вас десятку наймоторошніших місць на нашій планеті, що сполохають і змусять тремтіти від лячності.

1. Острів ляльок. Мексика

Хоча на цей острів не дуже легко дістатися, туди возить лише човен, — він став улюбленою туристичною атракцією для багатьох людей завдяки тому, що його населяє величезна кількість страхітливих ляльок. За місцевою легендою, коли єдиний мешканець острова знайшов на березі затонулу дівчинку та поблизу неї ляльку, він почав розвішувати ляльок довкола острова. Зараз тисячі іграшок нанизані на дерева. Кажуть, що чоловік робив це, щоб задобрити дух потопельниці.

2. Ліс самогубців (Аокіґахара або Дзюкай). Японія

Цей ліс знаходиться біля гори Фудзі в Японії у національному парку Фудзі-Хаконе-Ідзу. У цьому лісі стаються від 50 до 100 самогубств щороку.

3. Чорнобильська АЕС. Україна

Чорнобильська АЕС – це закрита та повністю не виведена з експлуатації АЕС у зоні відчуження на північ від Києва. Вона є згадкою про найстрашнішу ядерну аварію у світовій історії, яка сталася 26.04. 1986 р. Зараз у зону відчуження проводяться екскурсії, під час яких можна побачити як тепер виглядають міста, з яких через трагедію було евакуйовано тисячі людей і де час завмер назавжди.

4. Готель «Стенлі». Колорадо, США

Саме цей готель надихнув короля жахів Стівена Кінга на написання свого твору «Сяйво». Мешканці заявляють, що неодноразово ставали свідками паранормальних явищ у цьому готелі.

5. Катакомби капуцинів. Палермо, Італія

Катакомби виконують роль кладовища для приблизно 8000 мумій, які знаходяться у стінах. Деякі людські останки зараз перетворилися у скелети, проте, є і такі, що досить добре збереглися. Останнє тіло поховали у катакомбах в 1920 році.

6. «Ворота пекла». Туркменістан

Це природний газовий кратер у місті Дервезе. Він є результатом обвалу природного газового родовища, що стався у 1971 році. Геологи підпалили газ, щоб стримати його поширення, проте, він продовжує горіти й досі.

7. Централія, США

Це місто-примара, що знаходиться у штаті Пенсильванія. Місто було евакуйовано у 1962 році через небезпечні підземні пожежі, які не припиняються і дотепер.

8. Катакомби. Париж, Франція

Це підземне кладовище, в якому поховано понад 6 мільйонів людей, рештки яких розкидані усією мережею численних катакомбних тунелів.

9. Єврейське кладовище. Прага, Чехія

Це кладовище – найдавніше у світі збережене єврейське поховання, яке починається з 1439 року. Але сотні років захоронень призвели до того, що там нагромаджено близько 12000 гробниць, які буквально лежать одна на одній.

10. Порт-Артур. Тасманія, Австралія

Це добре збережене поселення було однією з найпекельніших колоніальних в’язниць Австралії, де під вартою загинуло близько 2000 людей. Ще одна трагічна глава була написана у 1996 році, коли самотній бойовик здійснив одну з найсмертельніших та наймасовіших стрілянин в історії Австралії, в результаті чого загинуло 35 людей, а 37 було поранено.

Усі ці місця лякають та заворожують одночасно, та чи буде у вас удосталь сміливості, аби здійснити подорож до якогось із них та не здригнутися від переляку?

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Задирки на руках та як їх вилікувати – Топ 5 рецептів

Подорожі

Карантин


Читайте також