Цікава та корисна інформація

Топ 10 “гострих” фактів про суші, які пробудять інтерес та… апетит

Суші стали невід’ємною частиною нашого раціону. Ми насолоджуємося кожним шматочком, маємо свої улюблені ресторани. Та, насправді, знаємо про цю страву не настільки й багато.

Тож, «Deztop» пропонує вам добірку неймовірних фактів про суші.

1. Суші надзвичайно корисні для здоров’я

Суші – чудове джерело омега-3 жирних кислот, які покращують роботу серця, водорості норі містять йод, що потрібен для нормального функціонування щитовидної залози. Окрім того, в них є вітамін А, котрий дарує здоров’я шкірі та покращує роботу імунної системи. Тож, ця страва не просто дуже смачна, а і неймовірно корисна.

2. Суші найбільше асоціюються з Токіо

Настільки, що найпоширеніший стиль суші (edomai) походить від старої назви Токіо (Edo). Тож, коли ми думаємо про суші, в нашій уяві одразу виринає це японське місто.

3. Землетрус 1923 року прибрав суші з вулиць

Раніше суші були винятково вуличною їжею, але розруха від землетрусу знищила стільки будівель у Токіо, що ціни на нерухомість впали, а це дало змогу шеф-кухарям придбати приміщення і відкрити ресторани.

4. Ними сплачували податки

У 8 столітті нашої ери в Японії суші настільки цінувалися, що ними було дозволено сплачувати податки. Цей факт надає цій страві неабиякий авторитет.

5. Приблизно 80% виловленого блакитного тунця використовується для приготування суші

6. Їх потрібно їсти свіжими

Суші необхідно спожити одразу після приготування, адже, якщо вони будуть довго стояти в холодильнику, то втратять свій смак і стануть кислими. Тому, радимо не затягувати з трапезою, якщо ви хочете сповна насолодитися смаком страви.

7. Палички або руки

Те, що суші – страва японської кухні, не означає, що ви маєте вміти орудувати паличками, щоб їх їсти. Абсолютно допустимо їсти їх руками. Насправді, традиційно цю страву так і їли. Палички використовували для того, щоб їсти сашимі – сирі тоненько нарізані шматочки риби. Тож, наступного разу, коли будете ласувати суші, можете не соромитися і сміливо відкладати палички вбік.

8. Ножі для суші

В Японії вважається, що ножі для суші є нащадками самурайських мечів, тому їх наточують щодня і лише з одного боку. До ножів ставляться дуже бережно та відповідально, адже люди вірять, що у них є душа і, якщо до ножа ставитися недбало, то страва ніколи не вийде смачною.

9. Довгі роки тренувань

Колись, щоб почати готувати суші професійно, суші-майстер мав пройти десятирічну підготовку. У наш час деякі ресторани вимагають наявність, принаймні, дворічної підготовки.

10. Васабі їли для того, щоб вбивати бактерії та паразитів у рибі

Тепер, коли санітарні умови приготування суші не викликають побоювань, васабі їдять, швидше, за звичкою.

Ці факти ще раз доводять, що наша любов до суші небезпідставна, адже вони не лише корисні та поживні, а і дають нам змогу спробувати багатовікову кулінарну культуру на смак, навіть не покидаючи наше місто чи домівку. Ви навіть можете спробувати приготувати їх самостійно, це буде не тільки смачно, а й дуже весело та цікаво. Тож, ми бажаємо вам смачного!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Коли риби позіхають, вони також роззявляють рота

Подорожі

Карантин


Читайте також