Цікава та корисна інформація

Топ 5 крутих фільмів, номінованих на “Оскар”

На початку 2020 року було оголошено список номінантів на премію “Оскар”. Ми звикли вважати, що кінострічки, які номінують на престижні премії, є еталоном та ідеалом хорошого фільму. Однак не всі з них отримують такий бажаний та довгоочікуваний “Оскар”, а деякі відверто стоять на щабель вище за інших.

Deztop зібрав кращі з кращих, і серед десятків кінострічок обрав ті, що безумовно заслуговують вашої уваги.

Маленькі жінки (США)

Фільм розповідає про чотирьох абсолютно різних сестер – Мег, Еммі, Бет і Джо. У дівчат різні характери, різні погляди та плани на життя. Проте найбільше серед них виділяється бунтарка Джо. Дівчина бореться зі стереотипами щодо долі жінки. Вона не вважає за необхідність успішно вийти заміж і ніколи не розлучатись зі своїм коханим. На жаль, у часи Громадянської війни у США до думок жінок практично ніхто не дослухався, а досягти чогось самотужки було взагалі нереальним завданням. Однак ці правила не для Джо.

Сенсація (США)

Фільм заснований на реальних подіях телеканалу Fox News. В центрі сюжету 3 журналісток, що зазнали сексуальних домагань на роботі. Їхній позов в суд і публічне визнання цієї проблеми допомогли покласти початок боротьби з домаганнями та дискримінацією. Отже, історія про чи не найпопулярнішу ведучу Мегін Келлі, журналістку Гретчен Карлсон, яка втрачає роботу та юну нову співробітницю Кайлу Поспісіл, що досягає успіху завдяки приємній зовнішності.

Біль та слава (Іспанія)

В центрі сюжету уже давно немолодий режисер Сальвадор Малло. Він неквапливо завершує творчий шлях та зустрічається з важливими людьми. Чоловік мимоволі заглядає у своє минуле, пригадує молоду матір та колишніх співробітників, які допомагали йому творити шедеври. Сальвадор занурюється у роздуми про сенс життя біль та славу.

Одного разу в … Голлівуді (США)

Кінострічка Тарантіно оповідає про двох вигаданих персонажів. Один з них актор, який намагається всіма силами прорватися в кінобізнес. А другий – його помічник, водій та найкращий друг, який теж хоче вибороти собі гідне місце у кіноіндустрії. Поряд з ними у фільмі з’являються реальні герої, зокрема члени секти Чарльза Менсона.

Джуди (США)

Фільм розповідає про останні роки кар’єри голлівудської акторки Джуді Гарленд. Багато років назад вона знялась у легендарному фільмі «Чарівник країни Оз» і стала знаменитістю. Тепер Джуді вирішила зустрітись із своїми фанатами на концерті приуроченому до 30-річчя фільму. Акторка втрачає майже всі сили і не знає чи зможе працювати далі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Армії утримуються для захисту існуючої системи, а не людей. В майбутньому розумне людство не допустить війни”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Загальна вага бактерій, що живуть в організмі людини, складає 2 кілограми

Подорожі

Карантин


Читайте також