Цікава та корисна інформація

ТОП 5 книг про те, що твориться у нас в голові

Наш мозок – це дивовижний орган, що керує нашим життям і щодня вирішує куди піти, що зробити, як зробити і т.д. Його функції безмежні та маловідомі широкому колу людей. Ми рідко задумуємось як він функціонує і як наші рухи, думки та дії пов’язані з його діяльністю. Маленький орган керує великим організмом!

Deztop підготував для вас 5 книг, які допоможуть краще зрозуміти що і як відбувається у вашій голові.

“Людина, яка прийняла дружину за капелюх”, Олівер Сакс

Британський невролог Олівер Сакс відомий на весь світ завдяки своїм книгам, які було перекладено на двадцять мов. «Людина, яка прийняла дружину за капелюх» – книга, що стала бестселлером і була перевидана близько 10 разів мовою оригіналу. Книга описує складні історії тих, хто намагається подолати проблематичні порушення психіки. Вони змагаються за життя в абсолютно надзвичайних умовах для здорових людей. Автор пояснює складні відносини між мозком і свідомістю. Він робить це легко і доступно для простих людей, що робить книгу ще цікавішою.

“Мозок і душа. Як нервова діяльність формує наш внутрішній світ”, Кріс Фріт

Кріс Фріт – легендарний британський нейрофізіолог. Його перевага в тому, що він вміє доступно пояснити складні терміни та процеси пов’язані з психологією. У своїй книзі “Мозок і душа” Кріс дуже цікаво описує сучасні дослідження у сфері нейровізуалізації. Власне поряд з впровадженням нових методів, автор розповідає про те, як ми сприймаємо навколишній світ, відчуваємо, діємо та мислимо.

“Мозок: короткий посібник”, Джек Льюїс і Адріан Вебстер

У книзі ви дізнаєтесь про все, що так давно вас цікавило – чи може ваш мозок працювати в багатозадачному режимі, яка півкуля відповідає за певну складову процесу людської діяльності і чому та багато іншого. Двоє психологів спробували доступно пояснити будову мозку, аби ви краще орієнтувались у його процесах та змогли застосувати деякі поради на практиці.

“Про інтелект”, Джефф Хокінс

У книзі представлено революційну теорію на стику нейробіології, психології та кібернетики. Автор повідомляє, що всі минулі намагання створити розумні машини виявились невдалими у зв’язку з основною помилкою розробників, які хотіли з максимальною точністю повторити поведінку людини, але упустили природу біологічного розуму. Хокінс роздумує про можливі наслідки створення таких машин та можливості, які вони зможуть нам представити.

“Дракони Едему. Міркування про еволюцію людського розуму”, Карл Саган

Книга “Дракони Едему. Міркування про еволюцію людського розуму” складається з 9 частин, перша з яких описує багатомільярдну історію нашого світу. Друга і третя розповідають про наш мозок, його зміни та особливості, а також про роль його розмірів. Далі розповідається про можливий розвиток мозку людини у майбутньому. В останній частині автор розмірковує над важливим питанням, що постало у першій – пошук позаземного розуму.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Вікінги ніколи не носили рогатих шоломів, які їм нерідко приписують

Подорожі

Карантин


Читайте також