Цікава та корисна інформація

5 неймовірних книг з непередбачуваним кінцем

За гострим сюжетом, швидким перебігом подій та несподіваною розв’язкою ми звикли звертатись до детективів. А що робити тим хто не надає перевагу детективам? Однозначно ви маєте можливість відчути цей спектр емоцій, не силуючи себе читати ненависний детектив. Світова література давно зробила великий крок уперед і вийшла за межі усталених рамок.

Тому Deztop підготував для вас книги різних жанрів, які зможуть полоскотати вам нерви.

“Невидимі монстри” Чак Поланік

“Невидимі монстри” – не зовсім звичний роман – він позбавлений змісту. Оповідання різко змінюють часові рамки, а справжніх імен героїв ви не дізнаєтесь до останньої сторінки. В центрі сюжету три головні герої, які подорожують Північною Америкою. Шаннон Макфарленд — фотомодель у недавньому минулому, яка втратила красу разом із пострілом, який спотворив її обличчя. Тепер дівчина змушена приховувати його за вуаллю і жадає помститися кривдникам.

“Убивство Роджера Екройда” Агата Крісті

У цьому списку ми не могли опустити романи Агати Крісті, яка відома на весь світ завдяки своїм детективам, що сповнені непередбачуваності та неочікуваності. Роману описує події у вигаданому англійському містечку Кінгз-Еббот. Все починається із звістки про смерть багатої вдови. І згодом помирає вдівець, з яким мала одружитись покійна місіс Феррар. Тепер детективові Пуаро та його асистенту необхідно розслідувати це таємниче вбивство.

“Осина фабрика” Ієн Бенкс

Події твору відбуваються у 80-х роках минулого століття. Головний герой — 16-ти річний Френк Колдхейм. Разом із батьком він живе на відчуженому острові та практикує релігійні ритуали, які винаходить сам. Чи не найголовнішим поворотом сюжету стає втеча його брата, Еріка, з психлікарні. Однак такої жорстокої розв’язки не очікував ніхто.

“Азазель” Борис Акунін

Роман описує події кінця 19 століття. В центрі сюжету ще зовсім юний слідчий Ераст Фандорін, якому слід розібратись у самогубстві багатого хлопчини. Він натрапляє на слід таємної організації, членами якої є доволі впливові люди. В ході розслідувань Ераст переживе безліч випробувань ворогами, коханням і втратою.

“Де ти?” Марк Леві

Драма розпочинається неочікуваним візитом невідомої пані, яка хотіла зустрітися з Філіпом. Як результат, у їхньому житті з’являється дев’ятирічна дівчинка, яка втратила матір під час урагану. Вона дуже сумує за мамою, тому не може звикнути до нової сім’ї. Тоді вона вирішує складати свої кишенькові гроші, щоб поїхати на Батьківщину. Нова сім’я зі всіх намагається догодити дівчинці, аби вона почувалась як вдома. Проте звістка, яку Ліза отримала одного вечора переверне її життя з ніг на голову.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Запальничка була винайдена раніше сірника.

Подорожі

Карантин


Читайте також