Цікава та корисна інформація

10 винаходів які доводять, що майбутнє уже настало

Іноді технології та прогрес можуть здаватись настільки неймовірними, що не віриться у їх існування. Однак сьогодні ми зібрали для вас речі, які існують уже зараз та імовірно скоро стануть такими ж звичними частинами життя, як смартфони або будь-які інші предмети побуту.

Штучна шкіра у вигляді спрею

Японська компанія Као, що займається розробками у сфері краси, створила неймовірний продукт. Штучна шкіра – це надтонка плівка із полімерів та мікроволокон, що здатна рухатись разом із шкірою носія та захищати її від шкідливих впливів. Штучна шкіра не помітна на обличчі, а її використання може допомогти засобам для догляду глибше проникати у шкіру, особливо вночі. Розробники називають свій винахід біометричною вуаллю та стверджують, що такий продукт особливо стане у пригоді людям із чутливою шкірою і тим, хто страждає від алергії. 

Патчі, що розчиняються всередині шкіри

Цей винахід втішить багатьох, адже продукт, розроблений вченим зі Сколково, цілком може замінити мезотерапію. В основі косметичних патчів — мікроголки із гіалуроновою кислотою, які з’єднуються зі шкірою, проникаючи у найглибші шари епідермісу, доставляючи корисні речовини. Патчі  BLÓM діють зсередини, а тому вони з легкістю посилюють вироблення колагену, зменшує темні кола під очима, та нейтралізує мімічні зморшки. Розробники обіцяють ефект як від салонних процедур при тому, що патчі зручно використовувати удома. 

Вітаміни на 3D-принтері на замовлення

Саме так, прогрес сягнув уже тієї точки, коли люди можуть самостійно обирати які саме вітаміни вживати. На додаток, автор задуму — британська компанія Nourished, дає можливість обирати цілі набори корисних речовин, які увійдуть до складу вітамінів. Наприклад, вітаміни для вегетаріанців містять особливий фруктовий гель та не мають у своєму складі цукру.

Інноваційна іграшка для собак

Створена науковцями інтерактивна іграшка, призначена для чотирилапих улюбленців. Творці іграшки стверджують, що така забавка надовго відволіче улюбленця від диванів, подушок та інших речей які не призначені для гри. Іграшкою можна керувати віддалено, а виготовлена вона із якісного пластику, безпечного для тварин та людей.

Валіза зі штучним інтелектом, яка прямує за власником

Валіза керується з допомогою спеціального браслету й автоматично рухається по праву руку від власника. Окрім того, розумний гаджет може аналізувати власну вагу та стати у пригоді коли розрядився телефон. 

Компактний електроскейт, який можна носити у руках або рюкзаку

Найменший у світі скейт належить компанії Cocoa Motors, яка назвала його Walkcar. Скейт не лише важить усього 3 кг, але і здатен проїхати без підзарядки близько 5-7 кілометрів. Загалом функціонал гаджета такий же, як у звичайного скейту, однак його зручність у повсякденному використанні значно більша.

Сміттєве відро для водойм

Винахід Ендрю Тертона і Піта Чеглінскі справді доволі корисний. Його призначення – втягувати воду разом із різноманітним дрібним сміттям та іншим, а повертати уже чисту відфільтровану воду. Конструкція приладу захищає від потрапляння у фільтр живих істот, тому конструкція використовується вже у багатьох країнах, де успішно виконує своє призначення.

Човен-орігамі

Човен під назвою MyCanoe складається та збирається всього за 10 хвилин. Завдяки унікальним матеріалам, він компактний та міцний, адже створений із товстого двошарового поліпропілену, який розрахований на 20 тисяч циклів використання. Такий човен зручно перевозити в авто, адже його сумарна вага – 24 кг.

Соковижималка для апельсинів, яка друкує стаканчики із переробленої цедри

Винахід має назву Feel the Peel. Соковижималка використовує цедру як матеріал для стаканчиків, які цілком підлягають переробленню. Апарат вміщає 1500 апельсинів і має прозорі стіни, які дають можливість спостерігати за усім процесом цілком. 

Таблетки від сонця

В Японії вигадали таблетки, які захищають від шкідливого сонячного випромінювання зсередини. Повноцінною заміною сонцезахисного крему він не стане, але користь від такого винаходу справді дивує. З допомогою таких таблеток шкіра менше піддається засмазі, виробляє колаген та загалом менше піддається шкідливому впливу сонячного випромінювання.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Секрети по догляду за волоссям, які має знати кожна

Подорожі

Карантин


Читайте також