Цікава та корисна інформація

Літо прийшло: Топ 5 екзотичних салатів, які варто приготувати!

Сьогодні ми здивуємо вас літніми салатами з найсвіжіших інгредієнтів, про поєднання яких ви не здогадувалися! Наприклад, часто ви куштували салат з полуницею? Або кавуновий салат з сиром? Думаєте це несмачно? Ви праві, це не смачно, це неперевершено!

Кавуновий салат

У світі немає салату більш простого і більш незвичного, ніж кавуновий! Вдумайтеся тільки – кавун, який ми звикли їсти як десерт, подають в якості основної страви. Такий салат доречний для схуднення, але в той же час є ситною стравою, так як в ньому є й інші поживні речовини. Все, що вам потрібно – нарізати кубиками кавун (дуже стиглий), огірок, свіжий базилік і покришити в цю божевільну суміш сир фета. Сіль, масло і лимонний сік в кількості на ваш смак.

Вершково-огірковий салат

Звичайний огірковий салат може мати абсолютно новий смак, якщо в нього додати сметану і часник. Вам знадобляться огірки, які мають м’яку шкірку – вони смачніші, наріжте їх стандартними кільцями. Також в цей салат входить цибуля шалот (також кільцями), півсклянки сметани, сушений кріп і свіжий часник. Змішати часник, кріп і сметану, далі залити цим соусом нарізану цибулю і огірки. Сіль, перець на ваш розсуд. Салат готовий!

Салат із селери

Вам знадобиться всього кілька інгредієнтів для салату з селери: і ми обіцяємо, що це блюдо стане вашим улюбленим! Хочете здивувати гостей? Поєднання хрускоту селери з солодкими яблуками і гострою заправкою створює унікальний салат. Ось що вам потрібно: рублена селера, яблуко, нарізане тонкими слайсами (червоне буде виглядати більш контрастно, але це не обов’язково), тертий сир пармезан. Змішати все і залити соусом з: гірчиці, білого винного оцту, оливкової олії і цукру (які необхідно брати в рівній мірі або на ваш смак).

Салат з полуниці і шпинату

Кожен інгредієнт в цьому легкому полунично – шпинатному салаті підібраний таким чином, щоб принести вашому організму максимум користі і смаку. Ось що вам для цього потрібно: стигла полуниця, суміш шпинату і іншої зелені, червона цибуля, подрібнені горіхи (будь-які – волоські, фісташки, мигдаль), трохи розм’якшеного сиру – фета або козячий, який є у вас вдома. Зелень, полуницю і цибулю порізати будь-як – від цього смак не зміниться, додати розм’якшений сир, горіхи і залити все олією (оливковою, соняшниковою або будь-якою іншою) – головне в невеликій кількості.

Салат з яблуком і морквою

Найдоступніший салат. Нашинкуйте капусту, натріть на тертці моркву і тонкими смужками наріжте яблуко. Змішайте інгредієнти і заправте їх соняшниковою олією або майонезом. Головним штрихом салату є цукор – посипте їм готовий салат і ще раз перемішайте. Смачного!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

5 причин свербіння голови та способи їх усунення

Подорожі

Карантин


Читайте також