Цікава та корисна інформація

Топ 5 визначних місць Лондона

Лондон вважається одним серед найбільших міст Європи та другим світі, до якого входять 32 округи. Одним із  джерела доходу цього міста – туризм. У багатьох людей це місто, як і сама країна асоціюється з аристократами, містом манер, а також незвичайними традиціями та культурою. Через величину міста, не вистачить і тижня. Ми пропонуємо переглянути найбільше визначні місця, які, будучи, в Лондоні, рекомендуємо відвідати.

Лондонський Тауер

Одна із найстаріших споруд країни, що знаходиться на північному березі річки Темзи. Фортеця слугувала, як резиденція, в’язниця для вельможності, монетним двором та збройовим арсеналом. На даний час слугує, як резиденція. На екскурсії вас буде супроводжувати королівський стражник, який покаже Скарбницю та Збройну палату. До того ж зможете мати можливість побачити, як цінують колишні традиції, одна з них – зміна караулу або церемонія ключів, яка збереглася в Англії досі.

Собор Святого Павла

Один із самих знаменитих соборів світу відноситься Собор святого Павла, він і є духовною спадщиною Англії. цікавий факт церкви в тому, що в неділю приходить на Богослужіння, що священнослужителі змушені обмежити вхід для туристів. Про більше, як півтора тисячолітню історію фрески, історичні артефакти, барельєфи, статуї. Навіть, якщо ви не релігійна людина, ви будете здивовані красою храму.

Букінгемський палац

Це офіційна резиденція англійських монахів та історична пам’ятка Лондона. На даний час там проводяться сніданки та ланчі, офіційні церемонії, бенкети, зустрічі. Під час державних свят біля палацу збирається багато людей. Це одне із найулюбленіших місць королівської сім’ї, вони практично там щодня. Хоч і королівська сім’я часто буває, під час екскурсії не завжди є можливість побачити Королеву, проте побут та внутрішнє оздоблення вас приємно здивує.

Вестмінстерське абатство

Собор святого Петра, збудована у готичному стилі, що знаходиться у Вестмінстері називають також Вестмінстерським абатством. Це місце є традиційним місцем коронації монархів Великої Британії та проведенням засідань парламенту Великої Британії. Палац охоплює 1100 кімнат, 5 кілометрів коридору, 100 прихованих кліток, проте має лише 4 поверхи. На першому поверсі розташовані обідні зали, робочі кабінети, бібліотеки, зали засідань. Найстарша частина палацу називається Вестмінстер-хол. Також традиційно, щороку у листопаді урочисто відбувається церемонія початку роботи парламенту, на якому має бути присутній монарх. Досить цікавим фактом є те, що сам колір оздоблення палацу має прихований зміст: золотий – колір монарха, червоний – Палати Лордів, а зелений – Палати громад. Також кольори розташовані по ієрархії – золотий, червоний, зелений.

Колесо огляду London Eye

Це колесо вважається найбільшим у світі. Воно було збудоване у 2000 році. Побувавши на ньому вам відкриється вся краса Лондона. Хоча ви та потратитеся, але які вас будуть переповнювати емоції від побаченого, тоді ви зрозумієте, що ці гроші того варті. Колесо робить один оберт за пів години, тобто у вас буде достатньо часу, щоб помилуватися краєвидами. Невелика порада: бронюйте завчасно білет, так вигідніше і не прийдеться очікувати у чергах, а після просто насолоджуйтеся побаченим.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також