Цікава та корисна інформація

Топ 5 самих незвичайних тварин

Наша планета має різноманітну флору та фауну. Багато таких тварин, комах, рослин ви не бачили. Існують унікальні види, але їх стає менше. Кожного дня, навіть години, багато видів вимирає. Тому рекомендуємо прочитати цей пост до кінця та переконатися в тому, що природа унікальна.

Фантастичний лістохвостий гекон

Цей вид досить дивних тварин виявив в 1888 році натураліст Джордж Альберт Буленджер. Вони мешкають на Мадагаскарі. Їх довжина сягає 9-14 см., при чому основна довжина гекона – це його хвіст. також їх називають сатанинські гекони, через червоні очі. Сам гекон виглядає, як сухий лист і вони таким самим чином можуть легко замаскуватися. Але сумне те, що цей вид на грані вимирання, через вилов тварин та природному знищенню в їхньому середовищі. 

Папуга Кеа

У цих папуг дуже гострий і закручений дзьоб, називають цей дзьоб орлиним. Він не є сильно помітний, але як він розправляє свої крила, то можна побачити піря червоного та вогняно-оранжевого кольору. Цікавий факт, що вчені виявили, те що соколи більше схильні до цих папуг, а не до орлів та яструбів. Також ці папуги відносяться до найрозумніших тварин. 

Жук-торпеда

Ці тварини харчуються листям і маскуються за ним. Їх можна побачити в Австралії, Новій Зеландії, Гаваях і в Каліфорнії. Розміром вони дуже маленькі і сягають 15 міліметрів. Торпедою вони називаються через те. що не дивлячись на їх маленький розмір, личинки можуть стрибати на пів метра. Вони мають повністю зелені крила. Коли вони хочуть відпочити, то згортають крила у вигляді “будиночка”. 

Морський коник-ганчірник

Це один із видів променеперих риб. Вони дуже схожі на водорості та належать до родини морських коників. Завдяки їхньому зовнішньому вигляду не мають проблем із маскуванням. Плисти їм допомагають майже невидимі плавники, тому вони більше схожі на рослину.

Богомол “Квітка Диявола”

Його ще називають королем богомолів. своїм зовнішнім виглядом комахам дуже легко маскуватися, у них дуже цікава і яскрава зовнішність. Легко не помітити на квітці чи листочку. Такі неймовірно красиві екзотичні комахи мешкають в Африці та Канарських островах. Самки цього виду можуть досягати до 13 сантиметрів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

В середньому людина вдихає 8,5 мільйонів разів в рік

Подорожі

Карантин


Читайте також