Цікава та корисна інформація

ТОП порад для вдалого відпочинку з дітьми

Обираємо місце відпочинку

Перше, на що варто звернути увагу, плануючи відпочинок із дітьми це віддаленість обраного курорту, міста чи країни. Середній час, який вважається прийнятним для подорожей із маленькими дітьми – 2-3 години. Така тривалість поїздки або перельоту не буде проблемною для малюка, особливо якщо в цей час дитина буде зайнята, або зможе поспати. 

Однак цей показник – не обов’язковий. Орієнтуватись варто перш за все на власну дитину. Чимало дітей навіть довші подорожі переносять значно легше, аніж батьки.

Друге, але не менш важливе, на що варто звернути увагу – розташування вашого аеропорту відносно місця відпочинку. Це також варто прорахувати і про всяк випадок врахувати витрати можливі витрати на трансфер або таксі. Особливо, якщо не впевнені, що громадський транспорт не підведе.

Безумовно, планування відпочинку з дітьми прив’язане, окрім іншого, і до людей, які також відпочиватимуть поруч із вами. Деякі курорти та інші місця відпочинку мають найбільшу популярність серед молоді, та загалом усіх, хто прагне весело провести час. Або ж, окремі бази відпочинку розраховують на відвідувачів старшого віку. Саме такі місця навряд підійдуть родинам, що відпочивають із дітьми, адже в обох випадках, малюкам або заважатимуть, або ж для них просто не знайдеться розваг. 

До того ж, діти значно краще почуватимуть себе у новому місці якщо навколо буде чимало їхніх однолітків.

Інфраструктура та придатність навколишніх територій для відпочинку з дітьми не менш важливі. Тут варто звернути увагу і на те, чи немає поруч із берегом сильних течій і чи безпечно дітям буде гратись у воді або поруч неї. Чи обладнане місце відпочинку відповідними пандусами для прогулянок із дитячим візком і чи є у місцевих магазинах все необхідне, що може знадобитись діткам під час подорожі.

Навіть купуючи путівку у перевіреній агенції варто про всяк випадок уточнити інформацію про місце відпочинку самостійно — щоб напевне знати, що відпочинок пройде вдало та вберегти себе від неприємних сюрпризів.

Вибір житла

Один із найпопулярніших варіантів — готель. Одна зі найбільших переваг готелю – зручність проживання. Тут вам не доведеться хвилюватись про харчування та розваги для малюка. Більшість готелів пропонують навіть послуги няні та мають на територію дитячі кімнати, де малюки неодмінно знайдуть забаву для себе.

Однак, харчування може виявитись недоліком, якщо малюк потребує особливі дієти або має особливі уподобання в їжі. 

В такому випадку варто розглянути можливість проживання в апартаментах. 

Часто такий варіант проживання виявляється навіть дешевшим, аніж проживання в готелі.

Крім того, так ви зможете готувати їжу самостійно і точно знатимете, що проблем із харчуванням дитини не буде. Ще одна перевага – ймовірність того, що сусіди виявляться нестерпними значно менша. Особливо якщо апартаменти розташовуються у районі, де переважно проживають місцеві. Тут ви зможете відпочити та не матимете причин хвилюватись що за стіною посеред ночі раптом заграє музика або що.

Однак, обираючи цей тип житла зверніть увагу на те, чи є поруч ігрові майданчики та розважальні центри, де можна було б провести час із дитиною.

Особливості культурно-розважальної програми

Щоб відпочинок сподобався не лише вам, але і дитині, та ви уникли можливих проблем та незадоволення малюка, варто продумати декілька нюансів, які полегшать подорож.

Все це залежить від віку дитини, особливостей його характеру та вподобань. Зазвичай, із малюком до року можна йти куди завгодно. Головне мати із собою зручні пристосування для малюка, а також скласти маршрут так, щоб можна було змінити підгузник та погодувати малюка.

З дітьми, що вже  навчились ходити піші маршрути зазвичай складніші, але при правильному підході це легко обійти. Для початку, зробіть усе аби малюку було так само комфортно та цікаво, як і вам. У цьому можуть допомогти дитячі майданчики, кафе та інші місця у яких ваш малюк проводить час з радістю.

Що стосується дітей свідомого віку — тут вам варто врахувати думку дитини, щоб охопити увагою ті місця, які будуть цікаві їй теж.

Так ви зможете зробити сімейну подорож максимально комфортною та вдалою. І, що найголовніше, відпочинок із дітьми більше не здаватиметься вам чимось неможливим.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Скандинавський стиль — топ 5 ідей для інтер’єру

Подорожі

Карантин


Читайте також