Цікава та корисна інформація

Топ 5 брендів відомих на весь світ

1. Gianni Versace S.p.A.

Модний дім, заснований 1978 році в Італії братами Джанні та Санто Версаче. Після загибелі Джанні, керівництво перейшло Донателлі. Після перших невдалих показів, Донателлі не упустила руки та зараз рахується однією з авторитетних дизайнерів світу.

2. Christian Dior

Паризький будинок моди, який заснував повний ентузіазму та творчості Крістіан Діор, який на невеличкій вуличці у 1946 році, відкрив своє ательє. А в 1947 році презентував тодішнім любителям моди колекцію New Look з розкльошеними спідницями і підкресленою талією. У 2016 році, вперше за історію Dior директором стала жінка – Марія Кюрі.

3. Chanel SA

Французька компанія, що виготовляє одягу, аксесуари та інші предмети, які підкреслюють розкішність. Заснований у 1909 році Габріель Шанель, яка у своїй квартирі відкрила магазин, це був перший крок до великої слави. Вже у 1913 році було відкрито декілька крамниць у французьких містах. У 2019 році директором будинку моди став німецький модельєр Карл Лагерфельд.

4. Giorgio Armani S.p.A.

Італійський будинок моди, який виготовлює чоловічий та жіночий одяг, парфуми, годинники, аксесуари, косметику, ювелірні вироби та предмети інтер’єру. У 1975 році Джорджо Армані зі своїм другом Серджіо Галіоті відкрив компанію Giorgio Armani S.p.A. в Мілані. Цього ж року вони презентували свою першу колекцію. На даний час генеральним директором залишається Джорджо Армані.

5. Prada

Цей будинок моди в Італії відомий на весь світ. Спеціалізується на виробництві жіночого і чоловічого одягу, аксесуарів, взуття та парфумів. Заснований у 1913 році, на даний час креативним директором є Міучча Прада. Штаб-квартира знаходиться в Мілані. Якщо раніше – це була маленька торгова лавка, якісних дорожніх сумок, то зараз це транснаціональна компанія, з якою співпрацюють десятки інших всесвітньовідомих брендів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 головних правил вирощування кімнатної троянди

Подорожі

Карантин


Читайте також