Цікава та корисна інформація

Який він насправді: 10 фактів про хаскі

Сибірських хаскі люблять за різне — їхній характер, подібність до вовка або яскраво-блакитні очі. І якщо ви плануєте завести собі маленьке вовченя, то не зайвим буде дізнатися ТОП 10 фактів про майбутнього вихованця.

Родом з Сибіру

Як ви вже здогадалися, сибірські хаскі дійсно з Сибіру. Чукотському народу, який планував розширити свої мисливські угіддя, потрібна була допомога в перевезенні саней на великі відстані. Тому вони вирішили розводити їздових собак з густою шерстю, які були б захищені від низьких температур. Також ці собаки відрізнялись витривалістю і могли споживати не надто багато їжі. Так на світ з’явились чукотські пси, які й стали предками сучасних хаскі.

Міграція в Канаду

Згодом ця порода поширилась по всій земній кулі, але найбільш затребувані хаскі стали на півночі Канади й США. Оскільки ці собаки звиклі до арктичного клімату, вони завжди готові до екстремальних мінусових температур. Їх шерсть складається з короткого товстого підшерстя (який допомагає їм зберігати тепло тіла) і водостійкого довшого шару вовни. Крім того, їх очі (у формі мигдалин) призначені для захисту від сипучого снігу і сонячного світла, який відбивається від снігу.

Хаскі — друг дитинства

Сибірські хаскі — надзвичайно доброзичливі істоти, всупереч їхньому суворому погляду і вигляду, що нагадує вовка. Ця порода не підійде людям, які шукають сторожового пса, позаяк хаскі занадто довірливі й доброзичливі стосовно незнайомців! А ось сімейним людям з дітьми цей грізний звір підійде як ніхто інший, адже хаскі вміють дружити й бути відданими.

Улюбленець не для слабаків…

Хаскі дуже енергійні собаки. Вони потребують тривалих прогулянках. Тому, якщо у вас немає часу на регулярні прогулянки в парку або на вулиці, то не варто заводити цю породу. Також враховуйте розміри — самки сибірських хаскі важать від 13 до 23 кг, кабелі можуть важити від 20 до 27 кг. Самці трохи вищі — близько 60 см. Якщо господар хаскі худорлявої комплектації, то може виникнути питання, хто кого буде вигулювати …

Відданість хаскі

Хаскі складні собаки в плані навчання. Якщо пес прив’язується до однієї людини, то це назавжди. Вкрай небажана зміна власника або передача собаки іншій людині навіть на не тривалий період. Вони домагаються великого успіху в дресируванні тільки зі знаючими й досвідченими власниками, які можуть забезпечити задоволення їх соціальних потреб і навчати вихованців протягом усього життя.

Бронзовий хаскі

Як вже було сказано, це найбільш затребувана порода собак на території США. Доказ цього — статуя хаскі в Центральному парку Нью-Йорка. Інсталяція виконана з бронзи.

Собака породи хаскі на ім’я Балто врятувала від смерті ціле селище. Балто вчасно доставив в село вакцину. Сталося це на Алясці. Якби не пес, ціле село померло б від дифтерії.

Велике вразливе серце

Існує думка, що хаскі здатні піти з дому. Причиною цього може послужити погане поводження з псом. У разі втечі собаки ніколи не повертаються. Слідкуйте за своїм вихованцем.

У кожного хаскі свій характер

Хаскі дуже своєрідні собаки. Якщо ви даєте йому команду, яку він не виконує, знайте — це від упертості! Попри це, коли їм потрібно, вони вміють бути ласкавими та чемними, показуючи цим свій природний акторський талант.

Джерело: top10.in.ua/

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Джордж Буш і Х’ю Хефнер двоюрідні брати

Подорожі

Карантин


Читайте також