Цікава та корисна інформація

Олівія де Гевіленд – топ фактів про життя героїні “Звіяних вітром”

Відома своєю легендарною роллю у фільмі “Звіяні вітром”, акторка Олівія де Гевіленд померла у віці 104 роки. За своє життя Олівія встигла знятись у більш ніж 50-ти стрічках та стати володаркою престижних нагород.

Дебютна роль

Першим фільмом, у якому Олівія де Гевіленд взяла участь як акторка, став “Сон в літню ніч”, де вона зіграла Гермію – юну дівчину, яка змушена одружитись із некоханим чоловіком. 

Найстарша володарка “Оскара”

Олівія де Гевіленд померла 26 липня 2020 у віці 104 роки. До цього жінку вважали найстаршою володаркою золотої статуетки. Повідомляють світові ЗМІ, Олівія де Гевіленд померла уві сні від природніх причин. Останні роки життя зірка прожила у столиці світовій столиці моди – Франції.

“Звіяні вітром” – найпопулярніший фільм акторки

Попри те, що роль суперниці Скарлет О’хара вважають найвідомішою в репертуарі акторки, “Оскар” Олівія де Гевіленд отримала за ролі у пізніших фільмах.

За роль у драмі знятій за романом Марґарет Мітчелл, Олівія була номінована на Оскар за найкращу роль другого плану. Однак переможними стали її ролі у фільмах “Кожному своє” та “Зміїна яма”, де жінка отримала відзнаку за найкращу жіночу роль. 

Олівія де Гевіленд стала також володаркою “Золотого глобуса” за роль у стрічці “Спадкоємиця” та міні-серіалі “Анастасія: Загадка Анни”. 

За свою роботу у “Зміїній ямі” Олівія отримала також відзнаку на  Венеційському кінофестивалі в 1949 році. 

Голлівуд багато чим завдячує Олівії

Ці слова належать сестрі акторки, Джоан Фонтейн, із якою у тієї були доволі напружені стосунки. Річ у тому, що Олівія була обурена ролями, які нав’язували їй продюсери студії Warner Bros. Ця непокора стала причиною судового процесу, виграшного для Оліівії. Так, актори отримали більшу свободу творчості та незалежність від думки продюсерів, і завдячували цим саме Олівії. Ця подія вважається однією із найважливіших в історії Голівуду.

Перша жінка, що очолила жюрі Канського кінофестивалю

Після судового процесу, завдяки якому жінка заслужила ім’я та повагу серед колег, важко було обрати кращу кандидатуру. Тож у 1960 вона стала очолювати жюрі Канського кінофестивалю, і з того часу майже не з’являлась на великому екрані

Останнім проєктом Голівуду, у якому взяла участь Олівія де Гевіленд була стрічка “П’ятий мушкетер”.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також