Цікава та корисна інформація

Робот-пилосос: плюси та мінуси

Якщо ви плануєте купувати робот-пилосос, то потрібно зважити всі “За” та “Проти”, адже це чудо техніки не є дешевим. Проте це хороша ідея для людей, в яких не має часу підтримувати будинок в чистоті. Але через те, що вони поки що на зародковому рівні, то цей пристрій не є досконалим. Пропонуємо перечитати цю статтю і сподіваємося, вам буде вона корисна.

Плюси:

  • Інтелектуальне картографування – це означає, що цей пристрій перед прибиранням сканує кімнату та вибирає оптимальний маршрут. для швидкого та якісного прибирання з мінімальними перешкодами. Також ви можете переглянути або ж самі скласти план прибирання та оцінити якість роботи.
  • Програмований графік прибирання – тобто ви можете запрограмувати пилосос на конкретні години та дні. Він поприбирає вам приміщення поки ви зайняті своїми справами.
  • Підключення до Wi-Fi – один із великих плюсів робота-пилососа полягає в тому, що він автоматично може під’єднатися до безпровідної мережі і спокійно керувати через додаток, де б ви не були. Також це ідеальний варіант, коли у вас мають бути незаплановані гості, а поприбирати ви можливості не маєте.
  • Очищення малодоступних місць та очищення плям – через маленький розмір та тонкість пилососа, вам не потрібно тепер напружуватися у малодоступні місця, тепер це за вас зробить ваш робот-пилосос, або ж у вас гості та через необережність ви щось пролили чи насмітили і негайно треба прибрати, але щоб не діставати великий та незручний пилосос, ви можете натиснути кнопку і за вас прибере маленький помічник.
  • Автоматичне повернення – перевагою є т. що цей пилосос маленький та компактний. Тепер не потрібно зберігати величезний та важкий пилосос в шафі. До того ж, виконавши свою роботу, робот-пилосос з’єднується з док-станцією та розпочинає автоматично заряджатися і лягає спати до наступного разу.

Мінуси:

  • Ризик застрягти – хоч і вони програмують маршрут, але ризик застрягнути в тісних кутках або між меблями не виключення.
  • Ціна – на даний час ця новинка на ринку не є дешева в порівняні зі звичайними пилососами, хоча і є більш бюджетні варіанти, але всерівно це пристойна сума.
  • Неефективність при  наявності  сходів – для цих маленьких помічників сходи – вороги, на такій ділянці будинку роботи-пилососи неефективні.
  • Попереднє очищення робочого простору від перешкод – перед тим, як розпочне роботу ваш пилосос, потрібно забрати все, що може перешкоджати роботі. Такі предмети як іграшки, шкарпетки чи інші невеликі предмети побуту можуть ускладнювати ефективність прибирання.
  • Часті спорожнення – через невеликий розмір пилососа, мішки для сміття відповідно маленькі і рекомендовано спорожнювати мішок після кожного прибирання. Особливо актуально для власників домашніх улюбленців та тих хто має килими з довгим ворсом, адже для робота-пилососа це вдвічі більше роботи.
  • Розрядка акумулятора – пилососи хоч і мають функцію автоматичного повернення додому та зарядки, не завжди пилососи-роботи встигають повернутися на док-станцію. Тому його потрібно переносити вручну.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

В середньому людина під час сну з’їдає 70 комах і 10 павуків

Подорожі

Карантин


Читайте також