Цікава та корисна інформація

Топ 5 продуктів, що запобігають розвитку анемії

Однією з причин швидкої стомлюваності, дратівливості і поганого настрою є нестача заліза в організмі. Дефіцит заліза і, отже, зниження кількості еритроцитів і рівня гемоглобіну, характеризується не тільки втомою і слабкістю, але і недостатнім насиченням крові киснем, запамороченням, порушенням концентрації уваги, блідістю шкіри, задишкою під час фізичного навантаження та іншими проблемами. Звичайно, анемія не завжди може бути викликана нестачею заліза в раціоні, для з’ясування причини порушення необхідно пройти ретельне медичне обстеження і здати кров на аналіз. Сьогодні ми поділимося топ 5 списком продуктів, що не вилікують анемію, але допоможуть запобігти її розвитку.

Фрукти

Вони не тільки підвищують гемоглобін, а й зміцнюють імунітет в цілому! Ви можете сміливо вживати родзинки, свіжі та сушені абрикоси, вишню, полуницю, малину, ожину, чорницю, сливу, чорну смородину, фініки, інжир, груші, авокадо або грейпфрут.

Горіхи

Найбільше заліза міститься в фісташках, кешью і фундуку, а також в мигдалі, бразильських і кедрових горіхах. У арахісі його найменше. Будьте обережні з кількістю з’їденого, адже багато людей не знають про те, що на горіхи може бути сильна алергія.

Овочі

Овочі, так само як і фрукти, мають неймовірний імунозміцнюючий ефект та оновлюють клітини організму. Величезні запаси заліза є в буряках, брокколі, спаржі, селері, капусті, цибулі-порей або салаті, а також в шпинаті. Водорості, такі як морська капуста, також містять велику кількість заліза.

Зернові і бобові

Не менш важливою групою є зернові і бобові. Ви збагатите організм залізом, вживаючи жито, пшеницю, овес і ячмень, а також сочевицю, горох, соєві боби і нут. Менше цього компонента міститься в рисі, картоплі та кукурудзі, але в якості альтернативи, в вашому раціоні можуть бути й ці злаки.

Інші продукти тваринного походження

М’ясо, продукти м’ясного походження та інше. Це основне і найважливіше джерело заліза. Найбільше користі ви отримаєте, додавши в ваш раціон темне червоне м’ясо, наприклад яловичину. Більш дешевим джерелом цього макроелементу є звичайна куряча печінка. Додайте її до вашого меню на регулярній основі і зовсім скоро ви побачите результат!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

У Англії в 17-му столітті синоптиків за помилковий прогноз погоди піддавали смертній карі.

Подорожі

Карантин


Читайте також