Цікава та корисна інформація

Топ 5 найшкідливіших дієт

Існує безліч видів дієт. У гонитві за стрункістю і ідеальною вагою багато хто з нас використовує неперевірені і ніким не доведені способи схуднення. Варто сказати, що подібні дієти можуть виявитися не тільки неефективні, але й небезпечні для вашого здоров’я. Замість стрункого підтягнутого тіла, ви зіткнетеся з побічними ефектами, такими як діарея, втома, стомлюваність і навіть погіршення настрою … Нижче представлений Топ 5 список дієт, які не допоможуть вам, а тільки нашкодять!

Молочна дієта

molochnaja dieta

Ця дієта може здатися нешкідливою і навіть оздоровчою, але, як то кажуть, все добре в міру. Молоко тут є основним продуктом в раціоні. Меню зовсім не складне – вживати по 250 мл молока вранці, на обід, полуденок і навіть на вечерю. Іноді молочна дієта може включати в себе інші молочні продукти, такі як сир або йогурт. Тривалість такого «оздоровлення» – близько 14 днів. Тривале вживання одного продукту виключає насичення організму необхідними вітамінами, які містяться в інших корисних продуктах.

Ранкова японська бананова дієта

bananovaya dieta

Фармацевт Суміко Ватанабе придумала цей новий тип дієти ще в 2006 році. Суть цієї дієти полягає в споживанні банана на сніданок разом зі склянкою води кімнатної температури. Багато людей дуже хвалять бананову дієту і кажуть, що з нею можна досягти своєї ідеальної ваги. Банани містять велику кількість крохмалю, що дає нам відчуття ситості, і до кінця дня у нас немає особливого відчуття голоду. З одного боку, дієта дійсно оздоровлює, так як перешкоджає переїданню, але з іншого боку це обман нашого організму, який поїдає звичайний крохмаль.

Дієта спляча красуня

sonnaya dieta

З назви зрозуміло, що ця дієта пов’язана зі сном. Її девіз: «Якщо ти спиш, ти не їси». Це трохи непрактично для повсякденного життя, але дієта широко використовується моделями, які сплять багато часу через це не снідають і не обідають. Однак, побічними ефектами є швидка стомлюваність і втрата імунітету від недоїдання і браку вітамінів.

Жувальна дієта

zhevatelnaya dieta

Одна з найдивніших дієт, яка зустрічається в інтернеті. Її суть – довго розжовувати їжу перед проковтуванням. Так як організм насичується тільки через 20 хвилин після прийому їжі, важливо розтягнути сам прийом на більш, ніж 20 хвилин. Особливо завзяті фанати цієї дієти кажуть, що їжу можна просто тримати в роті – тим самим тамуючи голод. Можливо, це не настільки шкідливо, як дивно …

Проносна дієта

pronosnaya dieta

Головне в цій дієті – швидке очищення кишківника. Тобто те, що потрапляє в наш організм – має швидко вийти. Для цього використовуються різні проносні і очищають напої. Проте, існує високий ризик залежності, і багато людей навіть по закінченню дієти не можуть почати нормально харчуватися.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Практично кожна людина за своє життя “намотує” пряму, яка дорівнює 5-ти земним екваторам.

Подорожі

Карантин


Читайте також