Цікава та корисна інформація

Чому росте вага? Топ 5 найбільш калорійних продуктів

Хто з нас не прагнув схуднути до літа, щоб влізти в улюблене плаття або улюблені брюки? Ми це робимо кожен раз, намагаючись приблизно за 2-3 тижні скинути з себе все, що наїли за всю зиму. Чи реально це? Ну що ж, все залежить виключно від ваших зусиль і бажання скинути вагу. Сьогодні ми вам розповімо не про те, як її скинути, а про те, як вагу не набирати. І в цьому нам допоможе топ-5 список найкалорійніших продуктів, які ми вживаємо практично кожен день.

Картопля

Найулюбленіша і звична для нас страва. Так, адже вона може бути варена, смажена, тушкована, запечена і навіть картопля фрі. Так ось, в найпростішому варіанті у вареній картоплі міститься 82 кілокалорій на 100 г. А в її більш смачній варіації – картоплі фрі цілих 505 кілокалорій на 100 г продукту. Можливо, не варто так часто захоплюватися цим смачним продуктом …

Свинина

Свинина сама по собі є жирним м’ясом і до того ж не найкориснішим. Відбивна зі свинини вагою всього 100 г містить в собі 490 кілокалорій. Бекон, смажений на сковороді, і того більше – цілих 500 кілокалорій. Віддайте перевагу менш жирним сортам м’яса – таким як яловичина.

Сир

І навіть в найпростішому продукті, який ви звикли їсти кожен день, є маленька загроза для вашої талії. Сир ми застосовуємо в усьому, починаючи від ранкових бутербродів і закінчуючи додаванням його в якості присипки в запечені страви. А чи знаєте ви, що він не тільки калорійний, але і дуже важкий для шлунка. Звичайний пармезан містить 392 кілокалорії в 100 г. А найкалорійніший сир – це улюблений нами чеддер, в якому міститься 426 кілокалорій.

Сало

Одним словом національний продукт, який ми вживаємо фактично століттями. Замисліться тільки, чому європейці не вважають це традиційною стравою, а деякі з них взагалі не чули про існування сала. Все тому, що жителі Європи приділяють більше уваги здоровому способу життя і особливо правильному харчуванню. Сало ніяк не відноситься ні до одного, ні до другого пункту. У засоленном салі цілих 815 кілокалорій, а в свіжому 797.

Масло

Ну як же без нього обійтися, адже його можна і на хліб намазати, і в картоплю додати, і пиріжки спекти. Варто враховувати, що в маслі жирністю 82% цілих 720 кілокалорій, а всього один бутерброд з маслом містить близько 150 кілокалорій. Цілком розумним рішенням буде вживання цього продукту в невеликих дозах і не так часто, як ми звикли це робити.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Щоб зварити яйце страуса, знадобиться не менше 4-х годин.

Подорожі

Карантин


Читайте також