Цікава та корисна інформація

ТОП найкорисніших чаїв, які повинні бути на вашій кухонній полиці

Здорове волосся, міцні зуби та кістки, гарний настрій і завжди відмінні показники рівня цукру, чи можливо це без БАДів і синтетичних вітамінів? Відповідь — так, просто помістіть на вашій кухонній полиці ці чаї та пийте їх щодня. Топ 5 чаїв, які приносять максимальну користь організму, читайте нижче.

П’яте місце — зелений чай

Зелений чай містить багато поживних речовин, таких як антиоксиданти, які захищають наші клітини від пошкоджень. Найсильнішим з них є галлат епігаллокатехін — він лікує багато захворювань. Зелений чай також містить амінокислоту L-теанин, що покращує роботу мозку. А кофеїн в його складі стимулює нашу фізичну працездатність і не дає нам передчасно заснути. Ще однією перевагою є вміст катехінів — саме вони можуть знизити ризик інфекцій і бактерій і водночас здатні придушити активність вірусів.

Не останній по користі — чорний чай

Чорний чай багатий танинами, які мають заспокійливу дію на травну систему. Завдяки їхнім протизапальним властивостям, вирішуються проблеми травлення — здуття, біль у шлунку. Крім того, в чорному чаї є теафлавіни — вони руйнують аномальні небезпечні клітини організму. Тому вживання чорного чаю може бути одним зі способів профілактики раку, особливо раку молочної залози. Наполегливо рекомендується пити чорний чай астматикам — він допоможе розширити дихальні шляхи, покращуючи дихання.

Третє місце — білий чай

Білий чай найбільш відомий своїми омолоджують властивостями, оскільки містить поліфеноли, що нейтралізують вільні радикали в організмі. Він не дозволяє радикалам руйнувати шкіру й органи, захищає від старіння. Деякі дослідження довели його протиракову і протидіабетичну дію. Білий чай також містить флавоноїди, які є профілактикою розвитку серцево-судинних захворювань.

Срібло дістається чаю ройбуш

Як і білий чай, ройбуш містить поліфеноли, а також аспалатін і нотофагін — антиоксиданти, що регулюють вільні радикали в організмі та підвищують захисні функції імунітету. Ще один компонент ройбушу – кверцетин, пов’язаний з профілактикою деяких серцевих захворювань, таких як інсульт і серцевий напад. На відміну від зеленого чаю, ройбуш не містить кофеїну, тому люди, які страждають безсонням, можуть насолодитися ним в повному обсязі. Завдяки великому вмісту кальцію і магнію, цей чай зміцнює зуби й кістки.

Золото рейтингу — чай  улун

В улуні містяться речовини, які контролюють метаболізм жирів в організмі, тому регулярне вживання чаю може допомогти в боротьбі із зайвою вагою. Чай улун рекомендується людям, що страждають шкірними захворюваннями, такими як екзема — напій полегшує прояви хвороби. Цей напій, як і ройбуш, допомагає зміцнити кістки та зуби. Саме улун має «подвійну» перевагу, тому що поєднує в собі корисні властивості як чорного, так і зеленого чаю.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Око страуса більше, ніж його мозок

Подорожі

Карантин


Читайте також