Цікава та корисна інформація

Сяючі печери і не тільки – Топ 5 найкрасивіших місць під землею

Ви завзятий турист, що побував у багатьох красивих місцях і відвідав практично всі головні визначні пам’ятки нашого світу? Ми маємо гарну новину – це не так, адже є і безліч красивих місць під землею …

1. Печера Шкоцьян, Словенія

Печера має настільки унікальне походження, що часто по величності її порівнюють з Гранд-Каньйоном або Галапагоськими островами. Місце знаходження цього прекрасного витвору природи — Словенія. На її території знаходиться тридцять водоспадів, але повірте — це не найголовніше явище! Унікальна ця печера тим, що в ній живе особливий вид саламандри, печерна макарата, що отримала прізвисько риба-людина. Вона живе близько 70 років, відмінно справляється без їжі й має специфічний рожевий колір тіла. Зустрічається тільки в карстових районах на Балканах і, звичайно ж, в Шкоцьянскіх печерах. Невже цього недостатньо, щоб відправитися до словенського краю?

2. Печери Лемана, Невада

У Національному парку Грейт-Бейсін в Неваді знаходиться ще одна унікальність – вапнякові Печери Лемана. Вони були названі в честь Абсалома Лемана, який відкрив їх в далекому 1885 році. Влада настільки стурбована збереженням культурної спадщини, що ввела особливі правила її відвідування. Перед входом до печери відвідувачі повинні пройти «легку чистку» – протерти спеціальними серветками одяг і замочити підошви взуття в дезинфікуючому розчині на десять хвилин.

3. Печери Бату, Малайзія

Всього в 13 км від столиці Малайзії Куала-Лумпур знаходиться незвичайний печерний комплекс з індуїстскими храмами. Вапняковим печерам Бату понад 400 мільйонів років! У цьому місці ви не знайдете усамітнення, оскільки щодня печерні храми відвідує понад 8 тисяч осіб. Проте, почесний вік даної екосистеми та її давня історія гідні вашої уваги.

4. Печера Світлячків Вайтомо, Нова Зеландія

Крихітні мерехтливі істоти, які освітлюють цей вапняковий комплекс, роблять печеру унікальним місцем. Тут є на що подивитися, тому стандартний тур по печері триває близько п’яти годин. Проходячи мерехтливими лабіринтами, мимоволі починаєш відчувати себе ніби в інопланетному просторі.

5. Печера Очеретяної флейти, Китай

Близько 1200 років тому китайці знайшли ряд печер в місті Гуйлінь, найбільша з яких – 240-метрова печера Очеретяної флейти. Зараз це місце гордо називають Палацом національного мистецтва, адже воно приваблює натовпи туристів, прославляючи китайську культуру та історію. Цей комплекс карстових печер складається зі сталактитів, сталагмітів і кам’яних колон різних форм і розмірів. Неймовірне враження справляє правильно створене освітлення місця, яке створює неповторну атмосферу.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

5 причин свербіння голови та способи їх усунення

Подорожі

Карантин


Читайте також