Цікава та корисна інформація

Топ 5 швидких ідей для сімейної вечері

Ви в пошуках нового рецепту для сімейної вечері? Потрібно смачно, ситно, а головне швидко? Ми поділимося Топ 5 новими ідеями для вечері, окремі рецепти яких ви, напевно знаєте. Так що ж нам заважає поєднати їх в незрівнянні страви?

Овочевий тажин з кускусом

Страва, що багата залізом, з низьким вмістом жиру. Приготування тажину дуже схоже на звичайне рагу. Батьківщина цього рагу — схід, тому до звичних нам овочів часто додають спеції — коріандр, паприку, кардамон. Рецепт дуже простий — цибуля, перець, помідори й курку нарізати шматочками й обсмажити в олії. Пересипати в каструлю, додати трохи води та спецій, тушкувати до готовності. Кускус стане відмінним доповненням тажина, оскільки готується він протягом п’яти хвилин, що дуже актуально для пізньої вечері, на котру в господинь зазвичай немає часу …

Подвійна квасоля і смажений червоний перець чилі

Ця страва дуже ситна і водночас бюджетна. Для приготування вам необхідна каструля, в якій ви обсмажите нарізану цибулю, перець чилі, селеру. Далі необхідно отримане рагу засипати спеціями та травами на ваш смак. Потім додайте томати й трохи потушковану в окремій місткості квасолю. Тушкувати до готовності квасолі.

Запіканка з курки карі та молодої картоплі

Це корисне куряче блюдо з карі має безліч переваг! По-перше, воно низькокалорійне, бо готується в духовці, по-друге, воно не вимагає постійного нагляду — таймер вам на допомогу. Єдине — маринують шматки курки в спеції карі, цибулі, часнику і йогурті заздалегідь, так страва буде більш насиченою. Викладіть мариновану курку в посудину для запікання на 180 градусів і готуйте близько 30 хвилин. Все, що вам залишиться — порізати довільно картоплю і додати її через півгодини прямо в курку. Через 30-40 хвилин картопля стане золотистою — це і є ознака готовності страви!

Спагеті з тефтелями

Спагеті та фрикадельки — безумовний фаворит всієї родини, всім сподобається ця нова версія тефтелі з її чудово трав’янисто-часниковим поєднанням нежирного фаршу зі свинини й сочевиці. Секрет простий, замініть звичну порцію свинини для фаршу жменею вже відвареної сочевиці. Також додайте в фарш нотку часнику і трави або спеції, які вам до душі!

Вершкове ризотто з помідорами

Відмінне недороге блюдо, яке не позначиться на вашій талії навіть в нічний час! У зимовий час помідори можна замінити томатною пастою або збитими блендером консервованими помідорами. Готується як стандартне рисове ризотто, але з додаванням базиліка і часнику в томатний соус. Готову страву за бажанням посипати тертим сиром.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

5 причин свербіння голови та способи їх усунення

Подорожі

Карантин


Читайте також