Цікава та корисна інформація

Дивовижні споруди світу: домівки-бульбашки й будівля-чайник

Технічний прогрес та сучасні технології вже давно здатні втілити найсміливіші проєкти сучасних архітекторів. Сьогодні Deztop підготував для вас споруди, які вражають не лише красою, але і вигадливістю.

Хабітат 67

Житловий комплекс розташований у Монреалі. Архітектор Моше Сафді працював над спорудою протягом року. Будівля складається із 354 кубів, розміщених один на одному. Проєкт комплексу був розроблений спеціально для виставки “Експо-67”. Темою тогорічної виставки були житлові будинки – і Хабітат 67 справді став домівкою для тих, хто наважився обрати житло у доволі незвичайній споруді.

Комплекс вміщує 147 квартир. Більшість жителів мають навіть власний сад, можливість створення якого архітектор передбачив на дахах сусідів знизу.

Бульбашковий будинок

Ці незвичайні будівлі розташовані в одному із найбільш гламурних районів Франції – на Блакитному узбережжі. Проєктуванням будинків займався архітектор Антті Ловага. Сьогодні будівлі належать модельєру П’єру Кардену. Найчастіше будівлі здаються в оренду та слугують натхненням для численних туристів.

Будинок, що танцює

Споруда, що справді нагадує пару у танці, має ще одну назву – “Джинджер і Фред” – на честь танцюристів Фреда Астера і Джинджер Роджерс. Початково будівля проектувалась для художнього музею. Однак згодом там розмістилась фінансова компанія. Розташована споруда на березі Влатви у центрі Праги.

Будівля-чайник

Торговий центр Wuxi Wanda Exhibition Center не випадково споруджений у формі чайника. Невеликі глиняні чайники вважаються символом Китаю. Їх досі виготовляють у місті, що славиться найвищим у світі чайником. Побачити одне із див Книги рекордів Гіннеса можна у китайській провінції Цзянсу. Будівля справді нагадує величезний глиняний чайник – попри те, що її висота майже 40 метрів.

Дім зворотної долі

Ці нестандартні будинки нагадують веселі дитячі кімнати. Проте лише ззовні. Насправді ж, задум архітектора був доволі незвичним. Той, хто живе у такому будинку, не повинен розслаблятись. Стіни цих квартир опуклі, двері надто низькі. Тож щоб увійти в кімнату потрібно пригнутись, а щоб приєднати щось до електромережі – дотягнутись аж до стелі. Адже розетки у таких квартирах установлені спеціально незручно. Навряд у такому житлі сподобається любителям комфорту та затишку.

Однак, нестандартні рішення нітрохи не відбирають шарм у цих нестандартних будівель – радше навпаки.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Щастя – вибір кожного. Топ 5 способів бути щасливим

Подорожі

Карантин


Читайте також