Цікава та корисна інформація

Осінні хобі – проводьте час з користю. Топ 5 кращих осінніх занять

“Ось і літо пройшло, ніби й не бувало, надворі хоч й тепло, тільки цього замало”, – так співається в одній з усім нам відомих пісень. І хоча насправді до фактичного закінчення літа залишилося цілих два тижні, вже варто задуматися про осінні розваги, адже незабаром почнуться дощі та сірі короткі дні … Більшість людей важко переносять відхід теплої сонячної пори, зміну погоди, тривалості дня й загальної обстановки. А як ви збираєтеся урізноманітнити своє дозвілля, коли погода навіє меланхолію і депресію? Насправді існує безліч ідей як провести час, які доступні всім, причому абсолютно безкоштовно. Сьогодні ми склали топ-5 кращих осінніх занять, які привнесуть яскраві фарби в ваші сірі будні. Вибирайте те, що вам припаде до душі!

Збираємо осінній букет

Найкраще це заняття підійде для тих, хто живе неподалік лісу, поля чи сільської місцевості з красивою і різноманітною природою. Відчуйте себе на кілька годин великим дизайнером. Не стримуйте свою фантазію і свої творчі пориви! Осінній букет — це не тільки відмінне проведення часу, але і непоганий елемент декору, яким ви можете прикрасити будь-який куточок свого житла. У композиції варто використовувати сезонні мотиви — горобину, колосся, осінні квіти та різнокольорове листя. За бажанням можна додати в ваш букет запашні трави — такі, як м’ята або лаванда, тоді ця композиція буде виступати не тільки як елемент декору, але і як аромалампа. Не забудьте перетягнути вже готовий виріб красивою контрастною стрічкою і поставити в порожню вазу для підсихання. Букет готовий! Ця особлива річ буде радувати вас і ваших гостей тривалий час на протязі всього осінньо-зимового періоду.

Створіть свою картину

Насправді для цього зовсім не потрібно бути художником. Все, що вам потрібно — це лист білого паперу, осінні квіти й листя, які ви попередньо повинні висушити, наприклад, між книгами, клей і фарби або кольорові олівці. Це спокійне монотонне заняття не тільки урізноманітнить ваше дозвілля, але і заспокоїть нерви. Спершу наклейте на аркуш паперу сухі квіти та листя, створюючи якийсь свій особливий образ, потім порожні місця замалюйте фарбою або олівцями — знову ж таки, тут головне — ваша фантазія. Ви можете придумати все що завгодно. Після того, як все буде готово, дайте картині гарненько просохнути. Купіть найкрасивішу рамку на яку вам не шкода грошей і повісьте своє творіння на самому видному місці. Будь-яка творчість створена своїми руками — це привід пишатися собою, насолоджуватися і надихатися на подальші маленькі досягнення. До того ж, багато умільців дуже непогано заробляють, виготовляючи подібні композиції на замовлення.

Варимо варення

Цей на перший погляд трудомісткий процес допоможе не тільки заповнити осінні дні, а й зробити зимові дні … смачними! Адже ваша сьогоднішня праця обернеться солодкою насолодою в зимові вечори в прямому сенсі цього слова. Саме в осінній період достигає так багато смачних фруктів і ягід — наливні яблука, пізня малина, сливи, солодкі груші й звичайно ж королева всіх осінніх плодів — айва. Віддайте перевагу не якому-небудь простому яблучному повидлу, а складному і багатогранному смаку. Наприклад, приготуйте Королівське варення, в ньому використовуються апельсини та різні сорти смородини або зробіть айвовий джем, який смачно просто їсти ложками разом з чаєм.

Стаємо фотографами

Відмінний час для того, щоб відкрити в собі новий талант. Ніхто не знає, можливо ви фотограф від бога? Зафіксуйте найпрекрасніші осінні моменти — червоно-жовте листя, небо перед грозою, краплі дощу на парасольці або осінні снопи скошеного сіна. Після цього спробуйте відредагувати готові знімки будь-яким фото редактором — пограйте з кольорами та відтінками, тінню та яскравістю, можливо ваш витвір колись з’явиться на виставці в фотогалереї.

Вирушаємо в подорож

Якщо мислити абсолютно глобально, то осінь нічим не гірша будь-якої іншої пори року. Є безліч міст і місць не менш прекрасних в похмурі осінні дні, а іноді вони навіть привабливіше виглядають саме восени. Не обов’язково витрачатися на дорогі закордонні поїздки. Знайдіть доступний за ціною одноденний тур в сусіднє місто, таким чином ви розвієтеся й поповните свої знання історії та географії. Безліч нових знайомств, вражень і фотографій вам гарантовано! Якщо є можливість — не відмовляйте собі в такій пригоді, адже вона запам’ятається на все життя й не виключено, що саме цей осінній похмурий день стане чимось особливим і важливим у вашому житті… Якщо ж на даний момент у вас немає можливості подорожувати, все одно рушайте на екскурсію … по власному місту! Будь-яка природа та архітектура має свої особливості. Придивіться – шумлива осіння річка, переповнений грибами ліс, злива на старих міських вулицях — все це для вас, абсолютно безкоштовно …

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 корисних звичок, необхідних кожному в 2021

Подорожі

Карантин


Читайте також