Цікава та корисна інформація

Вивчення іноземної мови – Топ 5 швидких способів

Вивчення іноземної мови це завжди нелегкий і тривалий процес, який вимагає часу, а іноді й нервів. Проте, знання ще однієї додаткової мови значно розширить ваші можливості в різних сферах життя. Як вивчити іноземну мову до рівня впевненого користувача? Ми пропонуємо топ 5 способів, які точно прискорять процес вивчення іноземної мови.

#1. Мотивація ваше все

Так, це банально, але це основа і стимул для вивчення чого-небудь, не тільки мови. Ви повинні зрозуміти, навіщо саме вам потрібно знати цю мову? Можливо, ви хочете подорожувати або завести друзів закордоном, або ж вийти заміж за іноземця! Не обманюйте себе, у ваших бажаннях немає нічого ганебного, просто чим швидше ви окреслите свою мету — тим простіше буде її досягти.

#2. Побудьте папугою

Ці птахи постійно повторюють те, що вже вивчили. У вивченні чогось нового потрібно брати приклад з них. Періодичне повторення — це теорія, згідно з якою ви з більшою ймовірністю щось запам’ятайте, якщо будете постійно вчити це протягом певного періоду часу. Такий спосіб змушує вас багато разів повертатися до того, що ви вже вивчили (наприклад, до нових слів або фраз), щоб вони “застрягли” в вашій голові.

#3. Виділіть час

Якщо у вас за розкладом басейн, карате, масаж і йога в один день, то навряд чи ви зможете знайти час і для вивчення ще чогось. Розподіліть всі свої справи потроху на кожен день тижня, складіть графік. Таким чином ви зможете знайти кілька вільних годин і присвятити їх виключно вдумливому і неквапливому вивченню мови — це важливо! Також важливо регулярно дотримуватись розпорядку й не пропускати заняття, навіть якщо ви самі собі встановлюєте час і тривалість уроків іноземної мови.

#4. Телевізор ваш друг

Спробуйте використовувати телевізор в якості вашого вчителя. Кожен з нас сприймає інформацію дуже індивідуально, хтось зорово, хтось на слух. Можливо слухання, а не читання допоможе вам швидко вловити нові слова і фрази. До того ж, додаткова гра акторів — будь то реклама або фільм, здатні передати певні емоції та образи, які у вас автоматично будуть пов’язані з новими словами. Спробуйте, це досить ефективний спосіб.

#5. Зустрічі як спосіб навчання

Чи знаєте ви, що Meetup проводить збори по всьому світу, щоб люди могли попрактикуватися в іншій мові. Це може стати відмінним варіантом, щоб випробувати свій словниковий запас і завести кілька нових іноземних друзів для подальшого спілкування.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 корисних звичок, необхідних кожному в 2021

Подорожі

Карантин


Читайте також