Цікава та корисна інформація

Чому він не дихає? 5 причин і рішень закладеності носа

Закладеність носа здається не суттєвою проблемою, хоча насправді багатьом не вдається від неї позбутися протягом тривалого періоду часу. Які ризики викликає цей стан здоров’я? Накопичений в носових пазухах слиз може спровокувати не тільки постійний головний біль, але і запустити процес інфекції в носових пазухах. Як наслідок — постійні мігрені та гайморит. Правильно підібраний засіб (медикаментозний та не медикаментозний) допоможе в лічені дні звільнити дихання, але як його підібрати і який саме фактор закладеності необхідно усунути? Сьогодні ми розповімо, про 5 найпоширеніших причини закладеності носа.

# 1. Занадто сухе повітря в приміщенні

Недостатньо вологе повітря в приміщенні, де ви проводите багато часу, може спровокувати сухість слизової і як наслідок відсутність дихання. Це одна з найбільш швидко вирішуваних причин. Необхідно визначити вологість повітря в приміщенні за допомогою електронного гігрометра — норма 40-60%. Якщо показник нижче 40%, то вам варто замислитися про зволоження повітря. Підійдуть як сучасні прилади — зволожувачі, так і перевірені часом народні методи.

# 2. Пил

Якщо ваш будинок знаходиться по сусідству з трасою, балкон поряд з дорогою або ж ви живете за містом поблизу полів — вам не уникнути пилової бурі. Як би часто ви не прибирали, потік вітру завжди заноситиме пил зовні. Це також одна з основних причин закладеності носа. Для її усунення варто одноразово витратитися і придбати спеціальний фільтр, який буде виловлювати з повітря не тільки пил, але і шерсть тварин, очищати приміщення від шкідливих сполук. Також ніхто не скасовував щоденне вологе прибирання.

# 3. Алергія

Алергія може стати причиною набряку слизової та постійного нежитю. На жаль, алергією страждає близько 40% населення будь-якої країни (за даними World Allergy Organisation). На щастя медицина досягла того рівня, який дозволяє швидко визначити, що є фактором — подразником. Для цього необхідно відвідати алерголога, який проведе тести прямо в кабінеті й призначить відповідний препарат, який полегшує дихання.

# 4. Проблема з серцем

Багатьох може здивувати, що проблеми з серцем впливають і на ніс. Це правда. Коли в організмі виникає порушення роботи кровоносної системи — воно поширюється на всі органи, в тому числі й ніс. Кров погано циркулює, як наслідок — набряк слизової. Не дихає ніс — перевірте і серце, адже закладеність може бути легким симптомом більш складної проблеми зі здоров’ям.

# 5. Краплі для носа

Як не дивно, але причиною відсутності дихання може бути засіб для його полегшення — краплі для носа. Особливо це стосується судино звужуючих препаратів. Запам’ятайте, що навіть назальні краплі прописує лише лікар, самолікування може призвести до зворотного ефекту. Спочатку такий метод працює — ви капаєте ніс і він починає дихати, але згодом слизова починає пересихати. Відбувається набряк носа і звикання до препарату. Відмовитися важко, капати далі — тільки нашкодити собі. З такою проблемою необхідно також йти на прийом до лікаря, швидше за все вам призначать спреї на основі морської солі й сольові промивання носа. Це допоможе зволожити слизову і налагодити роботу дихальних шляхів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Феноменальний прогрес корейської культури та економіки

Подорожі

Карантин


Читайте також