Цікава та корисна інформація

І совам і жайворонкам: Топ 5 способів швидко встати вранці

Напевно вам знайома ця ситуація: дзвонить будильник, ви його відкладаєте з наміром подрімати ще п’ять хвилиночок. Потім будильник дзвонить знову і знову, і ви знову його відкладаєте. Через півгодини, які ви проспали п’ятихвилинними інтервалами, ви схоплюєтеся з ліжка і намагаєтеся зробити всі ранкові справи перед виходом в найкоротші терміни … Після цієї ранкової метушні ви в кращому випадку вирушаєте на роботу в різних шкарпетках, а в гіршому — без шкарпеток і не поснідавши … Згідно з останніми дослідженнями, лише 10% людей всієї планети можуть з легкістю встати вранці, решта 90% продовжують боротьбу з будильником. Сьогодні ми спробуємо полегшити ваше життя і поділимося Топ 5 способами прокинутися вранці.

1. Не відкладайте будильник

Якщо ви помітили, що регулярно відкладаєте будильник вранці більше разів, ніж можете порахувати, знайте — насправді ви не подовжуєте свій сон. Фактично, ви даремно витрачаєте час, який міг би бути використаний для більш продуктивних занять, наприклад, для приготування здорового сніданку перед роботою. Експерти зі сну сходяться на думці, що якщо ви відкладаєте будильник, це робить вас ще більш розбитим і незібраним після довгоочікуваного підйому. Коли ви натискаєте кнопку «відкласти» і знову засинаєте, ваше тіло переходить в новий цикл сну, який повинен тривати близько 90 хвилин. Через 5-8 хвилин, коли будильник знову спрацює, ви перериваєте свій сон в середині циклу, через що відчуваєте себе більш сонним, ніж якби ви прокинулися на 10 хвилин раніше.

2. Звільніть ваш ранок!

Те, як ви себе почуваєте вранці, багато в чому залежить від того, як пройшов ваш попередній вечір. Якщо у вас щільний графік протягом усього дня, то ви з нетерпінням чекаєте вечора, щоб розслабиться. Однак перед тим, як лягти спати, виділіть декілька хвилин на підготовку до наступного дня. Зберіть обід на роботу, підготуйте завтрашній одяг або наведіть порядок в домі, щоб на наступний ранок не відкладати пробудження через безліч справ. Тільки після цього ви можете по-справжньому розслабитися. Пийте чай, читайте книгу, пишіть в щоденнику подяки — чим більше часу ви проводите, розслабляючись, віддалено від екранів і соціальних мереж, тим краще ваше тіло буде підготовлено до хорошого нічного сну. Крім того, якщо ви будете дотримуватися певного вечірнього розпорядку, це стане певним сигналом вашому організму, що час сну вже близько.

3. Підйом з піснею

Вибір мелодії для будильника також є важливою справою для легкого пробудження. Насправді, стандартний звук не найкращий варіант, оскільки часто така мелодія вельми дратує. Скористайтеся порадою — встановіть замість стандартного дзвоника уривок з вашої улюбленої пісні або, якщо ви любите новини — налаштуйте автоматичне включення телевізора на певний час. Головне не забудьте відрегулювати гучність. Дуже важливо, щоб перші ранкові звуки були для вас не дратівливі.

4. Створіть стимул для швидкого підйому

Швидше за все ви відкладаєте свій ранковий підйом, тому що уявляєте, як в поспіху будете бігати по квартирі й намагатися не забути зібрати все необхідне. Цього, звичайно, ми не змінимо, бо таким є ранок більшості людей. А ось спробувати внести моменти, заради яких захочеться вставати — цілком можливо! Ви любите шоколад? Відмінно! Тоді тримайте про запас плитку гіркого або пористого молочного на ваш смак, але його призначення – для ранку. Зробіть це своєрідним ритуалом-похвалою собі за ранній підйом: якщо я встав рано, то заслужив задоволення. Смачну каву, млинці з шоколадною пастою, читання книг, перегляд серії серіалу, новини … Кожен може подумати над тим, що йому до душі й зробити це частиною свого ранку …

5. Випийте склянку води

Все геніальне просто. Цілком можливо, що фізичний сигнал до пробудження може допомогти вам більше. Перед сном спробуйте залишити склянку з прохолодною водою — в термосі, якщо ви дійсно хочете, щоб вона залишилася холодною — на тумбочці або біля ліжка. Коли на наступний ранок спрацює будильник, сядьте в ліжку і зробіть ковток. Холод стимулює вироблення адреналіну, допомагаючи вам прийти в себе після сну. Крім того, випиваючи вранці воду — ви насправді робите добру справу для свого тіла, зволожуючи його після легкого нічного зневоднення.

І пам’ятайте, що ранковий підйом не повинен бути для вас чимось неприємним, навіть якщо ви впевнені, що ви ніколи радісно не скинете ковдру при першому ж звучанні будильника. Ввівши наші «Топ 5 способів прокинутися» у свій ранковий розпорядок, ви можете змінити своє ставлення до ранкового часу і налаштуватися на більш щасливе і продуктивне продовження дня.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Мозок коня важить приблизно 750 грам – це найважчий мозок з усіх свійських тварин

Подорожі

Карантин


Читайте також