Цікава та корисна інформація

Чому ваш кіт постійно їсть? Топ 5 причин голоду

Він вічно треться біля своєї миски в надії, що там з’явиться щось нове, він сидить поруч і заглядає в рот, коли ви обідаєте і вечеряєте, він облизується до будь-якої тарілки. Він — це ваш кіт, який постійно голодний. Сьогодні ми представимо Топ 5 причин чому ваш домашній вихованець постійно вимагає їсти й це не просто його примха!

1. Недавня стерилізація / кастрація тварини

Будь-яке оперативне втручання в організм провокує деякі зміни в його функціональності. Простими словами, після цієї процедури, в організмі вашого улюбленця змінилися потреби — менше статевої тяги, більше тяги до їжі. Цілком можливо, що це тимчасове післяопераційне явище. Дайте тварині вдосталь наїстися і відпочити, нехай його організм повернеться у звичне русло.

2. У кішки паразити

Це найпоширеніша причина ненаситності. У багатьох тварин є кишкові паразити, які порушують роботу їх шлунково-кишкового тракту. Для позбавлення від них необхідно провести профілактичні заходи. Якщо у вас немає можливості відвести улюбленця до ветеринара і зробити всі процедури в кабінеті, то просто загляньте в ветеринарну аптеку. Ці препарати коштують недорого, але їх регулярне вживання вашим вихованцем — просто необхідно! В інструкції ви знайдете дозування ліків за вагою та віком кішки.

3. Поганий корм

Поганий — не завжди означає дешевий. Перегляньте склад корму для вашого чотирилапого друга незалежно від його вартості. Цілком ймовірно, що він не збагачений необхідними вітамінами та мінералами, тому скільки б кіт не їв він не отримає необхідної енергії й сил. Відповідно, тварина буде заміщати якість корму його кількістю. Також дивіться на вік і вагу вашого кота, може він переріс дозу корму, яку ви йому давали раніше? Тоді пора збільшити обсяги його обідів!

4. Проблеми зі здоров’ям

Чи не такою частою, але можливою причиною не помірного апетиту стають серйозні хвороби — діабет і проблеми з щитовидною залозою. В добавок до апетиту з’являється і спрага. Ви можете не надати цьому значення, списати все на спеку або раніше поганий апетит. Насправді тварина повільно вмирає. Якщо ви помітили одну або більше ознак — підвищення апетиту, надмірна спрага, часте сечовипускання або втрату ваги — зверніться за консультацією до ветлікаря. Часто такі прийоми коштують недорого або зовсім безкоштовні.

5. Нудьга

Ви ж знаєте, що коти дуже компанійські тварини. Вони люблять увагу і спільне проведення часу. Тому якщо ви зосереджені на своїй роботі або домашніх справах, а муркотик став для вас таким собі фоном — він всіляко спробує повернути вашу прихильність до нього. Тварині елементарно нікуди виплеснути енергію і ні з ким поспілкуватися, тому він вдається до способу “заїсти стрес”. Приділіть увагу вашому вихованцеві, ви ж завели його як товариша, а не як елемент декору.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Кредит онлайн як вихід зі скрутної ситуації. «Ваша готівочка» — кредит онлайн для всіх

Подорожі

Карантин


Читайте також